În plin viscol, zeci de persoane fără adăpost au refuzat internarea în Centrul de Urgenţă

În plin viscol, zeci de persoane fără adăpost au
refuzat internarea în Centrul de Urgenţă

Oamenii străzii sunt ajutaţi de binevoitori cu ceai cald Foto: arhivă Adevărul

Frigul şi ninsoarea abundentă din ultimele ore i-au determinat pe poliţiştii locali din Galaţi să îşi concentreze atenţia asupra persoanelor fără adăpost. Majoritatea oamenilor străzii au refuzat însă internarea în Centrul de Urgenţă, chiar dacă riscă să moară de frig din cauza temperaturilor scăzute.

Ştiri pe aceeaşi temă

De la primele atenţionări meteorologice de vreme rea, oamenii legii au internat la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost un număr de trei persoane, alte 22 refuzând internarea. Acestea provin din municipiul şi judeţul Galaţi (Frumuşiţa, Vârlezi), Brăila, Piatra Neamţ, Tulcea (Măcin)şi Vaslui (Huşi).

„Poliţiştii locali din teren depun toate eforturile pentru internarea persoanelor care nu au domiciliu, însă fără acordul lor acestea nu pot fi duse la centrele specializate. Facem apel şi la populaţie, să ne semnaleze toate cazurile persoanelor fără adăpost, având în vedere că multe se refugiază în scări de bloc sau în zone apropiate acestora.  De asemenea, în această perioadă intervenim cu efective sporite de ordine publică şi siguranţă rutieră, pe toată raza municipiului Galaţi, în vederea fluidizării traficului rutier şi pentru o bună intervenţie a utilajelor de deszăpezire”, a precizat Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările