Împătimiţii de Astronomie vor putea admira Luna, roiuri de stele, stele duble şi mai multe constelaţii, la Galaţi

Împătimiţii de Astronomie vor putea admira Luna, roiuri de stele, stele
duble şi mai multe constelaţii, la Galaţi

Foto: CMSN

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”, organizează în data de 11 mai 2019 Ziua Astronomiei (Astronomy Day).

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând cu orele 19,00, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, cu două teme de discuţie: „Bolta cerească şi constelaţiile” şi „Asteroizii şi importanţa educativă a observării lor”. În intervalul 21,00 – 24,00, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice nocturne pe Terasa de Observaţii Astronomice. Se vor putea observa admira Luna, roiuri de stele, stele duble şi nu în ultimul rând principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.

Intrarea este liberă la Ziua Astronomiei de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, începând cu ora 18,45, vizitele urmând să se încheie la ora 23,30. Accesul se face doar pe la poarta dinspre punctul Trecere Bac.

În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei, eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: