6.000 pachete de ţigări de contrabandă ascunse în podeaua şi bara unui autoturism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul şofer, cu dublă cetăţenie, avea maşina burduşită cu ţigări. Poliţiştii de frontieră l-au „mirosit” însă şi i-au confiscat marfa şi maşina.

Incidentul s-a petrecut astăzi dimineaţă, în jurul orei 10.30, în Vama Galaţi-Giurgiuleşti. Un tânăr de 26 de ani, cu dublă cetăţenie, a încercat să intre în ţară, prin Vama Giurgiuleşti-Galaţi la volanul unui autoturism marca Peugeot. 

Poliţiştii de frontieră aveau unele informaţii potrivit cărora tânărul s-ar ocupa de contrabanda cu ţigări, aşa că i-au luat la scotocit maşina. 

„Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în locuri special amenajate în podeaua şi bara din faţă a autoturismului, 123.800 de ţigarete marca Ashima, fără timbru de acciză.

La cercetări, tânărul a declarat că nu avea cunoştinţă despre existenţa ţigărilor ascunse, el având doar rolul de a transporta autoturismul pană în municipiul Galaţi”, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Ion Irimia.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 11.700 lei şi autoturismului în valoare de 19.800 lei în vederea confiscării, iar persoana a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite