55 de vârstnici de la azilul groazei din Galaţi au fost retestaţi. 103 persoane au fost infectate cu coronavirus

55 de vârstnici de la azilul groazei din Galaţi au
fost retestaţi. 103 persoane au fost infectate cu coronavirus

Foto: monitoruldegalati.ro

Conform protocolului medical, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a dispus retestarea bătrânilor şi a personalului de la centrul de îngrijire a vârstnicilor ”Sf.Ilie” din Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost retestaţi 55 de bătrâni de la azilul privat, iar până acum au sosit şase rezultate. Trei dintre acestea sunt pozitive, confirmând infectarea cu noul coronavirus, iar trei sunt negative.

Din rândul personalului, au fost retestate două persoane. În momentul de faţă, au fost diagnosticaţi 83 de vârstnici (9 decese) cu COVID-19 şi 20 de persoane din rândul personalului, conform informaţiilor transmise de dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Lucrurile stau mai bine la căminul de bătrâni ”Sf.Spiridon” din Galaţi, care se află în administrarea Primăriei. La 128 de vârstnici testaţi, rezultatele sunt negative, iar 8 au fost confirmaţi cu COVID-19. DSP Galaţi aşteaptă rezultatele la alte două teste.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă din Galaţi nu au fost înregistrate noi infectări cu coronavirus. Patru militari au fost diagnosticaţi cu COVID-19, 34 de pompieri care au intrat în contact cu aceştia au fost izolaţi la domiciliu cu familiile. Acestora li se adaugă alţi trei militari, de la care au fost prelevate probe, dar la care nu au sosit încă rezultatele.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările