500 de euro, preţul unui pașaport falsificat în Republica Moldova

500 de euro, preţul unui pașaport falsificat în Republica Moldova

Camerunezilor le-a expirat viza de şedere în ţara noastră

Practica fabricării paşapoartelor la comandă pare să nu fi apus printre locuitorii statului vecin. Zilele trecute, un basarabean a fost prins la graniţa cu România încercând să intre în ţară cu ajutorul unui act de călătorie lituanian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, despre care poliţiştii au aflat din acte că este lituanian, a încercat să intre în ţară pe 3 ianuarie, pe la punctul de trecere a frontierei de la Oancea.

Pasager într-un autoturism Skoda Superb, călătorul le-a prezentat autorităţilor române un paşaport, document care le-a trezit însă suspiciuni oamenilor legii întrucât prezenta urme de falsificare la pagina informatizată.

„În urma aprofundării verificărilor privind identitatea persoanei s-a constatat că bărbatul în cauză este cetăţean moldovean şi că se numeşte C. Andrei, în vârstă de 30 de ani. Asupra acestuia s-a mai găsit şi un permis de conducere de asemenea falsificat. Cetăţeanul în cauză a declarat ca a dat unei persoane pe care nu o cunoaşte, suma de 500 de euro şi două fotografii, pentru a obţine un paşaport şi un permis de conducere", ne-a declarat scms. Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Moldoveanul cu acte de lituanian nu a mai apucat să intre în ţară, alegându-se încă de la frontieră cu un dosar penal pentru „uz de fals", „complicitate la fals material în inscrisuri oficiale" şi „fals privind identitatea".Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările