50 de deţinuţi vor fi scoşi din Penitenciar pentru a curăţa periferia Galaţiului

50 de deţinuţi vor fi scoşi din Penitenciar pentru a curăţa periferia Galaţiului

Deţinuţi făcând curăţenie pe domeniul public.

Grupul persoanelor private de libertate se va alătura, pe 24 septembrie, angajaţilor Penitenciarului Galaţi în cadrul campaniei iniţiate de organizaţia „Let`s do it, Romania ". Acţiunea se derulează la nivel naţional, fiind implicaţi deţinuţi din toată ţara.

În cursul zilei de mâine, atât angajaţii cât şi o parte a deţinuţilor din cadrul Penitenciarului Galaţi vor avea parte, pentru câteva ore, de o altfel de activitate. Mergând pe premiza că mediul înconjurător este al tuturor, personalul din cadrul unităţii de detenţie se vor "înarma" cu saci şi mănuşi pentru a face curăţenie pe şoseaua de centură a oraşului.
Nu vor fi însă singuri, pentru că tot mâine, 50 de deţinuţi vor lua şi ei aer de la periferia Galaţiului, în cadrul unei acţiuni de igienizare a zonei de nord a cartierului Fileşti.
"Implicarea deţinuţilor la această campanie are ca scop dezvoltarea unor comportamente prosociale, a spiritului civic, a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, precum şi a sentimentului de responsabilitate faţă de mediul înconjurător şi subliniază rolul instituţiei penitenciare de partener social al comunităţii", a subliniat comisarul Safta Trincu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările