3.603 de persoane aflate în autoizolare în judeţul Galaţi. Cei care încalcă măsura, vor fi obligaţi să reia ciclul de 14 zile de carantină, suportând cheltuielile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Zilnic, echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, depistează persoane aflate în izolare care au părăsit domiciliul.

Reprezentanţii Prefecturii Galaţi avertizează că Ordonanţa militară nr. 4, din 29.03.2020, prevede sancţiuni mult mai dure faţă de toţi cei care încalcă restricţiile de circulaţie şi celelalte restricţii impuse de ordonanţele anterioare, dar şi faţă de cei care pleacă pur şi simplu din izolare sau din spaţiile de carantină. 

Astfel, amenda minimă pentru cetăţenii care nu pot justifica prezenţa pe stradă devine 2.000 de lei, iar cea maximă este de 20.000 de lei, iar pentru persoane juridice maximul amenzii este 70.000 de lei.

În prezent, în judeţul Galaţi sunt, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, 163 de persoane în carantină instituţionalizată şi 3.603 persoane aflate în autoizolare. 

Dacă încalcă măsurile dispuse de autorităţile sanitare, acestea vor fi sancţionate contravenţional, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, şi vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantină, suportând cheltuielile efectuate.

Persoanele peste 65 de ani pot ieşi din casă şi în afara intervalului orar 11,00 – 13,00 doar pentru rezolvarea problemelor de natură medicală, precum tratamentele oncologice planificate sau dializă, folosind mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susţinătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat. 

Operatorii economici care comercializează alimente şi produse de strictă necesitate şi care îşi desfăşoară activitatea în condiţiile dispuse prin ordonanţe militare în perioada stării de urgenţă îşi vor organiza programul de lucru pentru a facilita şi a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.

„Le reamintim cetăţenilor să ia în informeze doar din SURSE OFICIALE şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE - 0800.800.358. Să fim responsabili, stă în puterea noastră, a tuturor!“, precizează reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite