1.000.000 de kilometri parcurşi în fiecare zi de autobuzele societăţii de transport public local din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până la dispariţia transportatorilor privaţi de pe traseele din Galaţi mijloacele de transport ale Transurb parcurgeau 500.000 de kilometri pe zi, după 9 mai distanţa s-a dublat, ceea ce înseamnă un consum pe măsură de combustibil, dar şi cheltuieli mai mari cu întreţinerea.

Începând de pe 1 iulie, Transurb a trecut la programul de vară, ceea ce înseamnă o scădere simţitoare a mijloacelor de transport în comun de pe traseee din Galaţi, de la 106 autobuze, troleibuze şi 35 de tramvaie la 24 de autobuze, troleibuze şi 10 tramvaie. 

Conducerea societăţii de transport public local dă asigurări că gălăţenii nu vor avea de aşteptat mai mult în staţii în această perioadă. 

”Se va face o analiză a fluxului de călători, iar dacă se vor constata probleme pe anumite trasee, se vor face imediat ajutările necesare”, a declarat Genica Totolici, directorul Transurb.

Societatea publică de transport local are nevoie de electricieni şi electronişti pentru autobuze şi troleibuze, iar la tramvaie există un deficit de electromecanici. 

De amintit este că tramvaiele care operează pe traseele din Galaţi sunt din 1973, iar majoritatea parcului auto al Transurb este compus din autobuze second hand. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite