10 victime ale conflictelor din Kiev vor fi aduse şi tratate în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razboiul din Ucraina in imagini FOTO AP

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat astăzi în Poligonul de la Smârdan că în ţara noastră vor fi aduse zece persoane care au fost rănite în conflictele din Ucraina. Acestea vor primi în România îngrijiri medicale în Spitalele Militare, dar nu înainte de li se rezolva pe cale diplomatică problema paşapoartelor.

Mai mulţi medici români s-au deplasat În Ucraina, pentru a tria persoanele care au fost rănite în conflictele din  Kiev. Dintre acestea, zece vor fi aduse în ţara noastră pentru a primi îngrijiri medicale în Spitalele Militare. 

„Urmează ca pe cale diplomatică să rezolvăm problemele actelor de identitate a răniţilor pe care urmează să-i aducem în România. Am înţeles că zece persoane au fost pregătite pentru a fi aduse şi tratate la Spitalul Militar din Bucureşti şi în alte spitale militare din ţară. Probabil că imediat ce se termină aceste formalităţi, vom organiza aducerea lor în ţară şi repartizarea în Spitalele Militare unde există domenii de vârf în specialităţile respective”, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Acesta a fost astăzi prezent în Poligonul Smârdan din Judeţul Galaţi pentru a participa la debutul exerciţiului multinaţional „Wind Spring”. Militari din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii participă cu tehnică de luptă din unităţi de infanterie mecanizată, tancuri, artilerie antiaeriană, sprijin logistic, subunităţi de vânători de munte, aeronave de tip IAR-330 SOCAT şi IAR-99 ŞOIM din Forţele Aeriene, precum şi elemente de război radio-electronic şi echipe de relaţionare civili-militari (CIMIC).

În cadrul „Wind Spring 15” sunt planificate exerciţii de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situaţii tactice complexe. Pregătirea activităţilor implică şi dislocarea în facilitaţile de instruire din România a detaşamentelor din ţările aliate şi partenere, acţiune demarată la jumătatea lunii martie.

Exerciţiul face parte din seria activităţilor de instruire în comun care se desfăşoară atât în ţară cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul operaţiei „Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite