Zeci de chiriaşi ANL din Focşani au rămas fără locuinţe. Cum motivează Primăria acest lucru

Zeci de chiriaşi ANL din Focşani au rămas fără locuinţe. Cum motivează Primăria acest lucru

Mai mulţi chiriaşi şi-au pierdut locuinţa

Primarul Cristi Valentin Misăilă, care la rândul său deţine o garsonieră ANL, a spus în luna ianuarie că va renunţa la locuinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele luni, Primăria Focşani a desfăşurat în o acţiune de control în cartierele ANL din municipiu pentru verificarea respectării clauzelor contractuale, în special cele referitoare la interzicerea subînchirierii. 

Controalele au fost efectuate de către Corpul de Control al Primarului împreună cu Poliţia Locală.

"În perioada 31.10.2017 – 10.11.2017 s-au verificat toate locuinţele din blocurile ANL situate în Municipiul Focşani. În perioada 08.11.2017 – 17.11.2017 s-au verificat toate locuinţele din blocurile ANL la care nu au fost găsiţi locatarii în urma primului control efectuat. În perioada 23.11.2017 – 09.12.2017 s-au verificat toate locuinţele din blocurile ANL situate în Municipiul Focşani la care nu au fost găsiţi locatarii în urma celui de-al doilea control efectuat. Pentru locuinţele unde nu s-au găsit locatarii nici în urma celui de-al treilea control efectuat, s-au lăsat invitaţii titularilor contractelor de închiriere în vederea prezentării la sediul Primăriei Municipiului Focşani, pentru a se clarifica situaţiile locative ale apartamentelor respective. Astfel, în urma controalelor în teren şi a verificării documentelor, au fost constatate încălcări repetate ale prevederilor legale în sensul subînchirierii locuinţelor ANL. În consecinţă, în peste 40 de cazuri s-a luat măsura rezilierii contractului, locuinţele libere urmând a fi repartizate altor tineri focşăneni aflaţi deja pe lista de aşteptare, aşa cum este şi corect", potrivit unui comunicat semnat de primarul Cristi Misăilă.

Edilul nu a spus în comunicat dacă şi garsoniera ANL pe care o deţine a făcut obiectul controlului, dar acesta a anunţat la şedinţa Consiliului Local din luna ianuarie că renunţă la această locuinţă.

“Vreau să anunţ public. Sunt beneficiarul unei garsoniere în chirie de la ANL. Vă anunţ că renunţ la ea începând de luna aceasta”, a anunţat Cristi Misăilă în luna ianuarie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările