Spitalul Militar Focşani, închis: două cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii au testat persoanele care au ajuns la spital
Medicii au testat persoanele care au ajuns la spital

Vrancea se află în faţa primelor cazuri de transmitere a infecţiei cu COVID-19, după ce două cadre medicale au fost confirmate.

ULTIMA ORĂ Spitalul Militar de Urgenţă Focşani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, cu excepţia Centrului de Primiri Urgenţe. Au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar. În urma acestei situaţii, s-a dispus externarea tuturor pacienţilor şi efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

ULTIMA ORĂ Cele două femei, medic şi asistentă de la Spitalul Militar au fost confirmate cu COVID-19. Spitalul Militar va fi dezinfectat şi tot pe surse am aflat că va intra în carantină. În momentul de faţă se face o anchetă pentru a se afla cu câte persoane au intrat în contact cele două cadre medicale.

Un militar de 35 de ani, care abia a revenit din concediul de creşterea a copilului, a ajuns cu probleme respitatorii la Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon". 

Cadrele medicale l-au transferat la Iaşi, la Secţia de Boli Infecţioase, şi, pe surse, s-a aflat că marţi a fost depistat pozitiv cu COVID 19.  Autorutăţile locale refuză să vorbească despe situaţie, precizând că toate cazurile pozitive sunt prezentate doar de Grupul de Comunicare Strategică. 

În noaptea de marţi spre miercuri, medicii din Focşani s-au confruntat cu alte două cazuri de posibile infecţii cu coronavirus. O doctoriţă de Spitalului Militar din Focşani şi o infirmieră au fost aduse la Secţia Infecţioase a Spitalului Judeţean Focşani. La fel ca şi în primul caz, autorităţile tac mâlc.

Judeţul Vrancea figurează deja în statisticile naţionale cu două persoane infectate cu Covid 19, fără însă ca aceste persoane să fi intrat în contact cu populaţia locală.. Este vorba de un bărbat care a venit din Italia şi de la graniţă a fost dus direct la spital, la Iaşi şi un alt bărbat, de asemenea venit din Italia şi băgat direct în carantină, boala descoperindu-i-se în urma testelor efectuate.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite