Vinul de Panciu, scos la vânzare de fisc la preţ de apă plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

220.000 de litri de vin sunt executate silit de Fisc, în contul unei datorii de 1,4 milioane de lei la bugetul de stat. Direcţia de Finanţe speră să recupereze prin vânzarea vinului peste 400.000 de lei. Vinul este vândut cu doi lei/litrul

Direcţia de Finanţe Vrancea organizează regulat licitaţii publice pentru vânzarea bunurilor agenţilor economici care au datorii la bugetul de stat.

De obicei, aceste vânzări au ca obiect valorificarea de bunuri imobile precum clădiri sau terenuri, dar şi bunuri mobile, cum este cazul utilajelor sau autoturismelor. Săptămâna viitoare însă, Fiscul vrâncean are programată o licitaţie pentru valorificarea a nu mai puţin de 220.000 de litri de vin alb şi roşu sechestrate la societatea Veritas Panciu.

Fetească şi Băbească la preţ redus

Pentru vinurile din soiurile Fetească, Riesling, Băbească sau Merlot finanţiştii speră să obţină în contul datoriei pe care societatea pănceană o are la bugetul de stat cel puţin 400.000 lei, asta în condiţiile în care vinul se va vinde cu un preţ redus cu 50 %.

„La precedentele licitaţii nu s-a prezentat nimeni, astfel că am fost nevoiţi conform legii să reducem preţul cu 50 %. Noi am pus sechestru pe vin şi nu pe alte active pentru că nu suntem noi principalii recuperatorii. Probabil că au datorii şi mai mari la bănci şi acestea şi-au luat măsuri asiguratorii", ne-a declarat Eugen Ciorici, directorul general al Direcţiei de Finanţe Vrancea.

image

Potrivit acestuia, evaluarea privind preţul vinului a fost stabilită iniţial de expert la suma de patru lei/litru, însă după scăderea preţului cu 50% cei interesaţi pot cumpăra acum vinul cu doi lei/litrul.

Directorul Veritas Panciu speră să nu se prezinte nimeni la licitaţia din ziua de 8 octombrie, astfel încât să nu piardă atât de uşor producţia anului 2009.

„Mai bine-l vând eu"

„Decât să-l vândă statul, mai bine îl vând eu şi poate la un preţ mult mai bun decât cel stabilit pentru licitaţie. Este un moment greu pentru noi, oamenii de afaceri. Nu sunt singurul în această situaţie, dar poate reuşesc să o scot la capăt", s-a arătat optimist Adrian Toma, directorul Veritas Panciu, societate care datoarează bugetului de stat nu mai puţin de 1,4 milioane de lei.

Pentru a putea râvni la vinul celui mai important producător din podgoria Panciu, ofertanţii trebuie să facă dovada depunerii taxei de participare reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei, bani care vor fi restituiţi în cazul în care aceştia nu câştigă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite