Vineri începe la Focşani Festivalul concurs de book-trailere "Boovie". Peste 1.000 de elevi din toată ţara se vor întrece în competiţie

Vineri începe la Focşani Festivalul concurs de book-trailere

Festival de book trailere la Focşani

Concursul are ca scop stimularea interesului pentru lectură a elevilor, prin implicarea acestora într-un concurs de trailere realizate pe baza unor romane contemporane cu problematică profundă, legată de valorile vieţii de adolescent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivalul concurs de book-trailere Boovie 2019, aflat la cea de-a patra ediţie, se extinde anul acesta la nivel naţional, prin participarea a peste 1000 de elevi şi profesori din 25 de judeţe din întreaga ţară şi din Republica Moldova.

Festivalul se va derula pe parcursul a trei zile, în perioada 17-19 mai, la Focşani şi programează mai multe evenimente, cel principal fiind proiecţia şi jurizarea celor 92 de trailere trimise de echipele aflate în concurs în cele trei secţiuni: Boovie liceu, Boovie Junior pentru gimnaziu (clasele a VII-a şi a VIII-a) şi secţiunea Boovie+, a cărei temă este ”Principiul inerţiei”.

Pentru cei care au pierdut înscrierea, există secţiunea Trailerul de buzunar, unde participarea şi jurizarea se vor face online. În paralel cu derularea efectivă a concursului, Boovie a programat mai multe întâlniri ale elevilor şi profesorilor în cadrul unor workshopuri şi sesiuni de comunicări care se vor derula în cursul zilei de sâmbătă. În cadrul festivalului se vor acorda premii pentru fiecare secţiune, urmând ca echipa care va câştiga  Marele Premiu să fie recompensată cu participarea la renumitul eveniment TIFF 2019, care are loc la Cluj Napoca.

Participanţii  la Festivalul Boovie 2019, dar şi alţi profesori sunt implicaţi şi într-un Simpozion susţinut şi finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale, sub titulatura „Strategii educaţionale alternative centrate pe competenţe-cheie în învăţământul preuniversitar“, care presupune facilitarea schimbului de bune practici în ceea ce priveşte strategiile educaţionale alternative, aplicate de profesori din ţară şi de peste hotare. 

Organizatorii acestui eveniment sunt Colegiul Naţional Pedagogic ”Spiru Haret” Focşani şi „Asociaţia Grow Up Project“ Focşani, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea.

Finanţarea a fost asigurată prin implicarea Consiliului Judeţean Vrancea şi a Consiliului Local Focşani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: