VIDEO Scandal la sindicatul ţăranilor pentru fonduri europene irosite

VIDEO Scandal la sindicatul ţăranilor pentru fonduri europene irosite

Liderii sindicatului ţăranilor

Federaţia Agricultorilor „Fermierul” a decis dezafilierea sindicatului de la Păuneşti, pentru că a împiedicat implementarea a două proiecte europene de câte un milion de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit conducerii Federaţiei Agricultorilor „Fermierul”, problemele cu preşedintele sindicatului de la Păuneşti au început încă din anul 2010, dar totul a culminat cu pierderea a două proiecte europene în valoare de un milion de euro fiecare.

“Am muncit la proiecte, era vorba despre cursuri de formare profesională, care ar fi atras locuri de muncă în zonele rurale. Preşedintele sindicatului de la Păuneşti nu a depus însă certificatul fiscal la direcţia de Finanţe şi din cauza asta s-au pierdut două proiecte eligibile în valoare de un milion de euro fiecare. Preşedintele a avut şi o atitudine recalcitrantă, am analizat situaţia şi am luat decizia dezafilierii sindicatului de la Păuneşti, să nu se mai ascundă sub umbrela noastră, cum a făcut până acum”, a precizat Ginu Toma, preşedintele Federaţiei „Fermierul”.

Costel Ichim, preşedintele Sindicatului „Propact” Vrancea este de părere că ceea ce s-a întâmplat la Păuneşti este de natură să aducă prejudicii de imagine sindicatului pe care îl conduce.

„500 de oameni ar fi putut beneficia de cursuri gratuite, iar alţi oameni ar fi fost angajaţi la nivelul comunităţilor locale după efectuarea cursurilor dacă nu se pierdeau aceste proiecte. Sperăm ca luna viitoare, când se vor deschide alte sesiuni de proiecte, să recuperăm terenul pierdut”, a spus Costel Ichim. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: