VIDEO Puiul de urs găsit pe marginea unui drum este îngrijit la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

VIDEO Puiul de urs găsit pe marginea unui drum este îngrijit la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice

Puiul de urs este îngrijit la ACDB

Cel mai probabil, puiul de urs s-a pierdut de mama lui, pentru că a fost găsit într-o localitate dintr-o zonă de munte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un pui de urs a fost găsit de două persoane pe marginea părţii carosabile, la intrarea în localitatea Reghiu.

Solicitaţi, Poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală au ajuns la faţa locului, au preluat usuleţul în vârstă de circa 1 lună şi au sesizat imediat Agenţia pentru Protecţia Mediului, la faţa locului fiind prezent şi un medic veterinar din cadrul ACDB Vrancea .

"Puiul de urs este mic şi destul de înfometat, dar după un consult făcut de doctorul veterinar George Vlad la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice- ACDB, de la Focşani, a fost hrănit şi pus într-un adăpost călduros al centrului. Din păcate astfel de cazuri sunt tot mai frecvente pentru că de multe ori femelele sunt deranjate din bârloguri sau sunt atacate de câini si nu-şi mai pot apăra puii. Noi nu suntem deloc bucuroşi când trebuie să intervenim în astfel de situaţii, dar o facem cu toată dăruirea şi profesionalismul posibil pentru a reuşi reintegrarea ulterioară a puilor în natură. Mulţumim Politia Romana şi Agentia pentru Protectia Mediului Vrancea  pentru implicare şi sprijin", potrivit ACDB Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările