VIDEO Un primar promite locuri de casă în schimbul votului pentru PSD. Poliţia s-a autosesizat pentru mită electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Dumitru
Iulian Dumitru

Primarul social-democrat din Slobozia Bradului, judeţul Vrancea, localitate cu populaţie preponderent de etnie romă şi cu o natalitate extrem de crescută, a făcut o transmisie live pe Facebook în care îndeamnă alegătorii să meargă duminică la urme şi să voteze PSD „cu inima“.

În transmisia live de pe Facebook, primarul PSD Iulian Dumitru se laudă localnicilor cu o lucrare de investiţii din comuna pe care o conduce. Edilul din comuna unde predomină etnia romă, el însuşi fiind reprezentant al acesteia, a spus despre locul pe care îl filma că va reprezenta un cartier de locuinţe pentru familiile tinere de romi din comună.

În acelaşi timp, Iulian Dumitru a îndemnat oamenii la vot, iar uneia dintre persoanele cu care vorbea i-a cerut să aducă duminică 25 de oameni la vot, promiţându-i că va avea şi el loc de casă.

“Te salut, Saule. Uite, aici vor fi 150 de locuri de casă şi astea sunt podeţe pentru intrările de aici. Să vadă lumea că nu stăm degeaba. Domnul să vă binecuvânteze. Duminică vă aştept la vot. Toţi care susţineţi primarul votaţi PSD! Din respect pentru mine mergeţi la vot şi votaţi PSD cu inima. Vierule, duminică la votare cu toţi ai tăi. 25  de oameni să iasă la vot, te rog frumos. Uite, unul din locurile astea va fi al tău, pentru că ai familie şi trebuie neapărat”, spune primarul în mesajul video.

Ulterior, Iulian Dumitru a şters postarea, recunoscând că a fost o scăpare regretabilă.

În urma apariţiei filmării în presa locală, poliţia s-a autosesizat, făcând cercetări sub aspectul infracţiunii de mită electorală, pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite