VIDEO Preoţii i-au cântat lui Marian Oprişan „Vrednic este!“: „În aparatul administrativ sunt oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distincţia a fost acordată cu prilejul sfinţirii Catedralei Ortodoxe „Sf. Cuvioasa Parascheva“ din Focşani. Marian Oprişan a primit şi o icoană.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, ÎPS Ciprian, i-a acordat luni, 14 octombrie, lui Marian Oprişan, cu ocazia sfinţirii mici a Catedralei Ortodoxe "Sf. Cuvioasa Parascheva" din Focşani, Ordinul "Sfântul Mucenic Sava de la Buzău, Clasa I".

Distincţia i-a fost acordată în semn “de apreciere şi mulţumire pentru sprijinul material şi moral oferit pentru realizarea lucrărilor de zidire şi înfrumuseţare a bisericii”, după cum s-a exprimat arhiepiscopul.

În timp ce i se punea eşarfa după gât, Oprişan a scăpat medalia care-i fusese pusă în piept, iar preotul care slujeşte la catedrală s-a grăbit, fără succes, să o adune de pe jos. Acelaşi preot a fost la un pas să-i sărute mâna lui Oprişan, căruia i-a adus un laudatio.

Imagine indisponibilă

"Nu doar pentru acest edificiu ecleziastic, ci pentru toate proiectele de mare anvergură pe care le-aţi făcut în anii de administraţie în judeţul Vrancea şi pentru faptul că în aparatul administrativ pe lângă dumneavoastră sunt oameni recrutaţi din mijlocul bisericii, crescuţi aşa cum spunea vrednic Vlădică, în miros de tămâie şi gust de prescură, oameni cinstiţi care vă slujesc cu multă dăruire şi credinţă, noi vă dăruim o icoană a Maicii Domnului, ocrotitoarea domniei voastre", a spus preotul Florentin Răuţă.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite