VIDEO Un mare campion de rugby, fost căpitan al naţionalei Italiei, vrea să ajute sportul cu balonul oval în România. El a ales Focşaniul pentru proiectul său

VIDEO Un mare campion de rugby, fost căpitan al naţionalei Italiei, vrea să ajute sportul cu balonul oval în România. El a ales Focşaniul pentru proiectul său

Parteneriatul a fost discutat la Primăria Focşani

Cristian Alexandru Stoica a jucat rugby la Steaua, iar la vârsta de 14 ani a plecat cu părinţii în Italia, ţară pentru care a şi evoluat ca sportiv.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Focşani şi Liceul cu Program Sportiv se vor implica într-un parteneriat legat de revigorarea unui sport de tradiţie în oraşul nostru, rugby-ul, mişcare sporivă care suferă de la dispariţia regretatului antrenor Viorel Ion.

Instituţiile amintite vor înceheia un  parteneriat cu un fost rugbyst de performanţă, Cristian Alexandru Stoica, care a încept să roace rugby la Steaua Bucureşti şi a continuat acest sport atât în Italia cât şi în Franţa, fiind la un moment dat căpitanul echipei naţionale din Peninsulă.

Acesta are o relaţie personală cu Victor Istrate, fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Rugby, în prezent consilier onorific pe probleme de sport al primarului Cristi Misăiă.

Se intenţionează ca  antrenori din Franţa şi Italia să vină la Focşani, să selecţioneze sportivi şi să se creeze în oraş un centru naţional menit să revigoreze sportul cu balonul oval în ţara noastră. Implicarea Primăriei Focşani va fi legată de investiţiile în modernizarea căminelor şcolare de la Colegiul "Edmond Nicolau" şi LPS, lucru care au conveni şi liceelor de acolo, care au nevoie de elevi pentru a-şi asigura stabilitatea şcolară. Cât despre investiţiile în terenuri de sport, acestea au fost prezentate cu rezerve, în sensul că lucrurile se mişcă extrem de greu în reabilitatea Stadionului Tineretului din Focşani, preluat încă din 2007 de Compania Naţională de Investiţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: