VIDEO Fata din Focşani care cucereşte cu vocea ei Coreea de Sud. A învăţat pe Skype limba coreeană şi cunoaşte toate chichiţele alfabetului

VIDEO Fata din Focşani care cucereşte cu vocea ei Coreea de Sud. A învăţat pe Skype limba coreeană şi cunoaşte toate chichiţele alfabetului

Teodora Cobzaru şi-a făcut o pasiune pentru limba coreeană

Teodora Cobzaru, în vârstă de 18 ani, elevă a Liceului de Arte  "Gheorghe Tattarescu" din Focşani, participă la un popular concurs de interpretare în ţara asiatică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Teodora Cobzaru, în vârstă de 18 ani, este elevă în ultimul an la Liceul de Arte “Gh. Tattarescu” din Focşani şi visul ei este să ajungă în Coreea de Sud, ţară pentru care a făcut o pasiune.

De altfel, şi trăsăturile o ajută în acest sens. Dacă până anul trecut îşi dorea să urmeze  Conservatorul la Bucureşti, planurile sale s-au schimbat acum, după ce a cunoscut cultura şi civilizaţia coreeană. Provocarea i-a lansat-o acum un an o colegă de şcoală, care i-a recomandat vizionarea unui film coreean.

“M-a fascinat pur şi simplu filmul şi mi-am dorit să învăţ limba coreeană. Am început să iau lecţii de pe internet. Am fost invitată apoi la o şcoală de cultură coreeană, la Bucureşti, iar acolo am luat contact oameni deosebiţi, care m-au învăţat foarte multe lucruri A fost o minitabără de patru zile în care am învăţat dansurile tradiţionale, am cântat, am cunoscut bucătăria coreeană şi alte foarte multe activităţi. Mi-a plăcut foarte mult şi m-a ambiţionat să învăţ în continuare”, ne-a declarat Teodora.

Acolo şi-a făcut prieteni noi, printre care şi o coreeancă stabilită la Constanţa, de la care a împrumutat un costum tradiţional, numit hanbok, înregistrând primul videoclip muzical în limba Coreeană. În această vară, Teodora s-a înscris cu videoclipul la concursul internaţional „Talk! Talk! Korea 2015”, organizat de postul principal de televiziune din Coreea de Sud, iar premiul cel mare este cel mai tentant pentru focşăneancă. Melodia pe care o interpretează, Arirang, este reprezentativă pentru Coreea de Sud şi face parte din patrimoniul cultural UNESCO.

“M-am înscris online. Premiile se vor decerna pe 11 august, iar premiul cel mare este o excursie de o săptămână în Coreea de Sud. Este tot ce-mi doresc. Deocamdată, videoclipul meu este pe locul doi la cea mai vizionată piesă înscrisă în concurs”, ne-a precizat Teodora.

În aşteptarea rezultatelor jurizării pieselor muzicale şi cu speranţa că ea va fi câştigătoare, Teodora munceşte însă foarte mult să-şi aprofundeze cunoştinţele în limba coreeană, pe care o consideră facilă. Are un prieten în Coreea de la care i-a lecţii online, prin skype, pentru acest lucru achiziţionându-şi tastaturi în alfabetul coreean care se adaptează la  computer şi telefonul mobil.

“Dacă-ţi place, nu este greu. Caracterele se învaţă foarte uşor. Sunt 24 de caractere şi peste 12.000 de combinaţii, pe care le-am învăţat. Atâta vreme cât există pasiune în ceea ce faci nu ai cum să nu izbuteşti”, ne spune tânăra.

Indiferent de rezultatul concursului de interpretare la care s-a înscris, Teodora tot va ajunge anul viitor în Coreea de Sud anul viitor, poate ca viitoare studentă.

“Am o sponsorizare şi am convenit să merg anul viitor, după finalizarea Bacalaureatului, anul acesta urmând să mă dedic în continuare cursurilor pe care le urmez săptămânal la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, unde fac canto, teorie muzicală şi mişcare scenică. Bineînţeles, în fiecare zi iau cursuri de coreeană”,  mai spune Teodora.

Adolescenta mai are acasă un frate de 12 ani şi spune că părinţii ei îi înţeleg alegerea, chiar dacă la început au fost oarecum reticenţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările