VIDEO Cerb din Munţii Vrancea, în şedinţă foto înainte de a-şi lepăda coroana de rege al pădurilor

VIDEO Cerb din Munţii Vrancea, în şedinţă foto înainte de a-şi lepăda coroana de rege al pădurilor

Cerbul a fost filmat în Munţii Vrancei

Un cerb a fost filmat cu ajutorul camerelor de monitorizare în munţi, înaintea ritualul lepădării podoabelor de pe cap

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) urmăresc periodic fauna sălbatică din zona Vrancei. Un frumos exemplar de cerb a fost filmat cu ajutorul camerelor de monitorizare.

"Un cerb tocmai ne-a dăruit o şedinţa de <<photo shooting>> în fata uneia dintre camerele de monitorizare a faunei montata într-una dintre ariile protejate care asigura liniştea si zone de refugiu pentru animalele sălbatice din Munţii Vrancei", potrivit paginii de facebook a ACDB.

În mod obişnuit, cerbii maturi, cu vârsta peste doi ani, leapădă în fiecare primăvară coarnele, rămânând doar cilindrii.

"Coarnele cresc la loc primăvara şi vara, luând forma finală toamna, cu toate ramificaţiile, înainte de boncănitul cerbilor, perioada în care cerbii îşi dispute supremaţia cârdurilor de ciute pentru împerechere. Coarnele cresc cu aproximativ un centimetru pe zi. Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme”, susţin specialiştii din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: