VIDEO Ce cadou i-a făcut primarul Focşaniului ambasadorului SUA. "Va fi finalizat până la sfârşitul anului"

VIDEO Ce cadou i-a făcut primarul Focşaniului ambasadorului SUA.

Primarul Misăilă i-a arătat Piaţa Unirii ambasadorului Hans Klemm

Prezent la Focşani, ca invitat al Bibliotecii Judeţene, ambasadorul SUA, Hans Klemm, a fost întâmpinat , printre alţii, şi de primarul Cristi Misăilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La întâlnirea de la Biblioteca Judeţeană, primarul municipiului Focşani, Cristi Valentin Misăilă, i-a oferit oficialului american Hans Klemm o miniatură a obeliscului din Piaţa Unirii, dar şi câteva cărţi şi albume cu istoria oraşului.

“Vă dăm un mic simbol al municipiului Focşani, care este un oraş a unirii. Aici este monumentul care dăinuieşte în Piaţa Unirii, acolo unde în 1859, la 24 ianuarie s-a săvârşit Mica Unire”, a spus Cristi Misăilă în momentul în care i-a înmânat cadoul ambasadorului.

Ulterior, în drumul de la Biblioteca Judeţeană spre sala de spectacole a Ansamblului "Ţara Vrancei", ambasadorul a avut ocazia să vadă pe viu cum arată cu adevărat Monumentul Unirii. Primarul i-a explicat că monumentul se află în reparaţii şi că până la sfârşitul anului lucrarea va fi finalizată.

La întâlnirea de la Biblioteca Judeţeană, primarul Misăilă a ţinut şi un mic discurs, laudativ la adresa poporului american, dar pe care, probabil, nici ambasadorul nu l-a înţeles. 

“Este o onoare şi o bucurie să avem astăzi un vizitator de un asemenea rang la noi în municipiu. Este probabil visul împlinit al românilor, care în cursul istoriei, ştim foarte bine, că şi-au dorit întotdeauna ca poporul american să vină să ne prezinte din experienţa sa şi din bogăţiile sale”, i s-a adresat Misăilă ambasadorului SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: