VIDEO Artistul care promovează specificul local. „Vinişor de la Focşani“, ultima melodie care va întregi un album de muzică populară

VIDEO Artistul care promovează specificul local. „Vinişor de la Focşani“, ultima melodie care va întregi un album de muzică populară

Alin Stoica  afilmat videoclipul în vie

Alin Stoica are 25 de ani şi în portofoliul său se regăsesc mai multe melodii cu specific local, pe care urmează să le încludă într-un album.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alin Stoica este un tânăr artist din Vrancea, în vârstă de 25 de ani, care iubeşte şi valorifică muzica populară. În ultimul timp, Alin a ales să promoveze prin muzica sa Vrancea şi specificul acestui judeţ.

Ultima sa melodie se numeşte „Vinişor de la Focşani‟, iar videoclipul pe care l-a realizat cu această ocazie s-a bucurat de o largă audienţă.

Este vorba de un clip dedicat podgorenilor şi vinurilor din Vrancea, judeţ cu cea mai mare suprafaţă viticolă a ţării.

Alin Stoica s-a născut în comuna Ploscuţeni, iar cu această ocazie a ţinut să-l aducă în videoclip pe primarul localităţii sale, Ştefan Solomon, care interpretează rolul de crâşmar, care îi mai toarnă artistului câte o cană de vin.  De asemenea, videoclipului este deschis de actorul focşănean Sorin Francu, cunoscut publicului şi pentru rolul ”Bachus” de la ediţiile Festivalului Viei şi Vinului de la Focşani.

”Mi-am dorit să fac această piesă specifică zonei din care fac parte, prezentând soiurile de vinuri vrânceneşti, dedicând această piesă gospodarilor şi producătorilor de vin din Vrancea. Mulţumesc celor care mi-au fost alături la realizarea acestui videoclip!”, a transmis cântăreţul.

Videoclipul a fost realizat împreună cu membrii orchestrei ”Busuioc Moldovenesc”, textul poartă semnătura lui Vasile Voicu, iar muzica îi aparţine lui Alin Stoica.

Acum doi ani, Alin a lansat o melodie-omagiu pentru eroii români care au murit în Primul Război Mondial, un proiect de suflet la care tânărul  a lucrat aproape un an, după o idee care i-a venit în timp ce urmărea la televizor un film despre eroicele lupte de la Mărăşeşti. Melodia se numeşte „Pe aicea nu se trece” şi este povestea unui soldat care şi-a pierdut viaţa pe câmpul de luptă de la Mărăşeşti acum un secol. Ostaşul român nu a mai reuşit să ajungă acasă să îşi vadă copiii şi soţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările