El să fie Arthur, ursul împuşcat de prinţul austriac? O asociaţie din Vrancea a filmat ursul în zona Ojdula VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursul surprins de camerele de monitorizare FOTO: ACDB
Ursul surprins de camerele de monitorizare FOTO: ACDB

Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) spune că un urs acoperă un areal de peste 100.000 de hectare.

Una dintre cele mai active asociaţii care monitorizează carnivorele mari şi fauna sălbatică, ACDB, a postat joi dimineaţă pe pagina de Facebook imagini cu un urs filmat cu camerele de monitorizare în zona Ojdula, aproape de graniţa cu judeţul Vrancea.

"Poate ca el este ARTHUR! Acest urs a fost filmat de camerele ACDB de monitorizare a faunei sălbatice la o mică distanţă de fondul de vânătoare Ojdula, locul în care ursul Arthur a fost împuşcat! Studiile noastre făcute în cadrul proiectelor de conservare a carnivorelor mari arătă ca teritoriile folosite de urşi sunt mult mai mari (peste 100 000 ha) ceea ce înseamnă că acel exemplar acoperea uşor întregul areal al Munţilor Vrancei! Acum nu ne rămâne decât să sperăm că acest urs filmat de noi nu este Arthur şi că îl vom regăsi pe una din camerele noastre de monitorizare a faunei sălbatice din Munţii Vrancei!

Până atunci însă cerem Ministerul Mediului să se aplece cu profesionalism asupra sistemului actual de acordare a derogărilor, să modifice şi să schimbe legislaţia neclară care permite astfel de situaţii şi mult mai vehement cerem transparenţizarea sistemului de management a carnivorelor mari şi aplicarea fără întârziere a celor două Planuri Naţionale de Acţiune pentru urs şi lup, care până în prezent au zăcut uitate şi nefolositoare între paginile Monitorului Oficial al României!", se arată în postarea ACDB.

VIDEO Ursul filmat de camerele de supraveghere ACDB

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite