VIDEO Apariţii editoriale şi poveşti cu aventuri subacvatice la Marea Roşie, în cadrul evenimentului "Primăvară Geografică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul a avut loc la Inspectoratul Şcolar Vrancea
Evenimentul a avut loc la Inspectoratul Şcolar Vrancea

Evenimentul a fost organizat de Societatea de Geografie din România-Filiala Vrancea, în prezenţa elevilor pasionaţi de această disciplină, dar şi a profesorilor de geografie din judeţ.

Sfârşitul săptămânii trecute a fost marcat, din punct de vedere educaţional, de evenimentul "Primăvară Geografică", organizat de Societatea de Geografie din România-Filiala Vrancea.

O filială tot mai activă în ultimii ani, care a reuşit de fiecare dată să aducă în faţa audienţei însetată de informaţii noi oameni care lucrează în domeniul geografiei sau nu neapărat, cu poveşti şi experienţe de viaţă inedite.

"Mulţumim tuturor membrilor Societăţi de Geografie-Filiala Vrancea. Am ajuns la 53 de membri în doi ani, prin contribuţia lor reuşim să facem asemenea evenimente şi să atragem atenţia asupra geografiei", a spus Nicolae Damian, preşedintele SGR-Filiala Vrancea în deschiderea conferinţei.

De această dată, în cadrul manifestării care a avut loc la Inspectoratul Şcolar Vrancea, au fost prezentate o serie de apariţii editoriale. Est vorba despre primul număr al Buletinului Societăţii de Geografie din România-Filiala Vrancea, revistă care poate fi consultată şi în format electronic.

De asemenea, prof. dr. Alexandra Tătaru a lansat cartea "Economia locală în comunităţile rurale vrâncene", în care a făcut o analiză amănunţită asupra ceea ce înseamnă economia locală în spaţiul rural.

"Am vrut să aflu în amănunt de ce avem resurse şi de ce nu merge nimic. De ce, din păcate, încă suntem pe ultimul loc ca judeţ la indicele de dezvoltare. Din aproape în aproape, în patru capitole, am reuşit să acopăr cam tot ce trebuia pe domeniul economiei generale folosind date statistice. Aceste date statistice sunt destul de dinamice, astfel că  lucrarea a fost refăcută în cei şapte ani cât am lucrat la ea de trei ori, am reactualizat-o până la varianta finală", a spus Alexandra Tătaru.

VIDEO: ATLAS TV

Tot în cadrul evenimentului, conf.univ.dr. Marius Cristian Neacşu, de la Academia de Studii Economice din Bucureşti, o mai veche cunoştinţă a vrâncenilor, şi-a prezentat lucrarea "Geopolitica lui Simion Mehedinţi".

"Este atât de mare Simion Mehedinţi încât nici astăzi nu reuşim să conştientizăm ceea ce este de fapt. Din păcate, din tot ce a făcut s-a păstrat foarte puţin. Omul acesta a vrut să construiască singur o ţară, un popor. A trăit toate evenimentele istorice, s-a născut la nouă ani după Mica Unire, a trăit Marea Unire, a fost ministru în Guvernul Marghiloman, a dat două legi fabuloase pentru Educaţie, dar niciuna nu s-a aplicat. A ieşit scârbit din politică pentru totdeauna şi a spus că o lege nu are altă valoare decât a oamenilor care o aplică", a spus profesorul Neacşu.

Foarte aşteptat de cei prezenţi în sală a fost momentul rezervat  lectorului univ.dr. Nae Roman, de la Universitatea  Al. I.Cuza din Iaşi, care a împărtăşit din experienţa subacvatică din Marea Roşie.

"Aveţi ocazia să descopeiţi marea. Pentru că din mare venim, datorită mării trăim şi în mare ne vom întoarce. Puneţi cam la cap ce ştiţi din biologie, din teoria tectonicii globale şi o să vedeţi că am dreptate. Marea este viaţa noastră, marea este mormântul nostru", i-a captivat profesorul Roman pe elevi şi nu numai cu prezentarea sa.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite