VIDEO Angajaţii Spitalului de Cronici din Dumbrăveni au ieşit în stradă. Ei spun că au primit mai puţini bani la salariu

VIDEO Angajaţii Spitalului de Cronici din Dumbrăveni au ieşit în stradă. Ei spun că au primit mai puţini bani la salariu

Angajaţii de la Spitalul Dumbrăveni au protestat

Potrivit conducerii unităţii, protestul nu a afectat actul medical. Protestatarii sun că au pierdut vin venituri în urma aplicării legii salarizării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Angajaţii Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni au organizat un protest spontan în această dimineaţă.

Nemulţumirea lor este legată de faptul că legea salarizării le-a diminuat veniturile.

”Ministerul Sănătăţii a plafonat sporurile la maximum 30% iar unităţile medicale din subordinea ministerului trebuie să se încadreze în acest plafon. Astfel, pentru munca în zilele de sărbătoare, în zilele de sâmbătă şi duminică, nu se va mai plăti dublu, ca până acum. Sunt categorii de personal, mă refer la cei care lucrează pe secţie, la patul bolnavului, cărora nu le cresc veniturile, ba chiar li se vor scădea veniturile. De exemplu, o infirmieră ar urma să ajungă să i se diminueze venitul lunar, din cauza plafonării sporurilor, cu circa 600 de lei net. Noi cerem conducerii spitalului să găsească soluţii pentru rezolvarea acestei probleme”, potrivit lui Claudiu Grosu, preşedintele sindicatului Sanitas Vrancea.
Protestul angajaţilor nu a afectat actul medical din spital.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările