VIDEO Înghesuială pentru identitate la Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei Focşani

VIDEO Înghesuială pentru identitate la Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei Focşani

Aglomeraţie mare la Serviciul de Evidenţă Informatizată Focşani

Oamenii sunt nevoiţi să îndure ore întregi de stat în picioare, pe scările şi holurile instituţiei, la temperaturi sufocante ca să ajungă să-şi depună dosarele cu documentele necesare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până acum câţiva ani, lucrătorii Serviciului de Eliberare a Paşapoartelor erau asaltaţi de vrânceni, în luna august, pentru a-şi întocmi actele respective.

Aglomeraţia s-a mutat, între timp, la Servicul de Evidenţă Informatizată a Persoanei, asta şi pentru că se poate circula în Uniunea Europeană doar cu buletinul sau cartea de identitate.

În această lună, volumul de muncă se măreşte de 4-5 ori din cauza celor care lucrează în afara graniţelor ţării.

Aceştia profită de zilele de vacanţă pe care le petrec acasă, cu rudele şi prietenii, şi îşi rezolvă o parte din problemele personale. Printre acestea se numără şi înnoirea actelor de identitate. De aceea, spaţiile instituţiei devin neîncăpătoare în luna august.

„Ca în toţi anii anteriori, volumul de muncă este de aproape patru orio cât este în mod obişnuit. Până acum făceam 40-50 de cărţi de identitate zilnic, iar acum depăşim 200. Am suplimentat cu încă un ghişeu şi încercăm să-i rezolvăm pe toţi”, a precizat Săndel Ghiuţă-director Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanei Focşani.

Dintre cei care îşi înnoiesc cărţile de identitate, 90 la sută sunt veniţi din străinătate. Chiar dacă nu le convine, se înarmează cu răbdare şi stau la cozi, ca pe vremuri.

Conducerea serviciului şi-a suplimentat activitatea cu un ghişeu pentru a putea prelua mai multe dosare pe zi însă aglomeraţia tot nu a dispărut.

„Găsim mereu la fel, ce să facem. Am venit să ne reînnoim buletinele şi o să stăm cât este nevoie. Sperăm ca până săptămâna viitoare să rezolvăm”, au spus oamenii care stăteau la coadă.

Cel mai probabil, cozile de la ghişeele Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei vor dispărea la sfârşitul lunii august, odată cu plecarea vrâncenilor care lucrează în străinătate.

Mai puteţi citi:

Buget local mai bogat după o lună de vacanţă a stranierilor

Record de căsătorii azi la Focşani: 57 de cupluri vor spune DA în faţa ofiţerului stării civile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările