Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, consultare cetăţenească la Panciu despre viitorul UE

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, consultare cetăţenească la Panciu despre viitorul UE

Victor Negrescu

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene şi Institutul European din România, organizează vineri, 13 iulie 2018, la Panciu, o nouă ediţie a „Consultărilor cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene“, în parteneriat cu Primăria Panciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul, care va aborda tematica „Politica Agricolă Comună şi Dezvoltarea Locală“, va beneficia de prezenţa ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu şi va avea loc la Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ (Bulevardul Independenţei nr. 10), între orele 10.30-13.00.

Conceptul „Consultărilor cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferinţelor, şi se bazează pe interacţiunea constantă dintre reprezentanţii autorităţilor publice centrale şi locale, experţi şi public.

„Consultările cetăţeneşti pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 şi au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în iniţiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european - atât cele care privesc direct România şi pe cetăţenii săi, cât şi cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada iulie – septembrie 2018, în diferite localităţi din principalele regiuni istorice ale

României, iar concluziile vor fi prezentate la Bucureşti, în luna octombrie a acestui an.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetăţeneşti desfăşurate în statele membre vor fi raportate şi discutate Consiliului European (decembrie 2018), precum şi în perspectiva Summitului informal de la Sibiu (9 mai 2019) privind viitorul Europei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: