VIDEO Urmaşii Noeliei Prisăcaru, două zile de regal muzical la Focşani. Pianul şi chitara au răsunat mai frumos ca niciodată

VIDEO Urmaşii Noeliei Prisăcaru, două zile de regal muzical la Focşani. Pianul şi chitara au răsunat mai frumos ca niciodată

Copiii au avut ocazia să cânte la un pian de bună calitate

Vineri şi sâmbătă, Focşaniul a găzduit a VIII-a ediţie a Concursul Interjudeţean de Interpretare “Noelia  Prisecaru”, adresat elevilor pianişti din ciclul primar şi din ciclul gimnazial, dar şi elevilor care cântă la chitară, aici concursul fiind destinat inclusiv elevilor de liceu.

Ştiri pe aceeaşi temă

La competiţie au participat peste 100 de elevi care studiază la şcoli de muzică sau şcoli populare de artă din mai multe judeţe ale ţării, precum Iaşi, Vaslui, Bacău, Brăila, Galaţi, Buzău, Bucureşti şi, bineînţeles, Vrancea.

Trofeul Concursul Interjudeţean de Interpretare “Noelia  Prisecaru” a fost adjudecat de un elev din Suceava, Cosmin Hulupţuc, clasa a VIII-a la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu”.

De asemenea, Albert Gugulan din Buzău, în vârstă de 10 ani, a obţinut pe lângă premiul I la interpretare şi un premiul special din partea juriului.

Din Focşani s-au remarcat copiii Matei Lăbunţ, care se anunţă de pe acum un mare talent, Delia Dumitru, locul I la preşcolari,  Sofia Cherciu (clasa 0),  premiul I la interpretare pian.

La gimnaziu, au ieşit în evidenţă David Lefter (premiul I), Iustina Ionaşcu (premiul I), Eduard Johann Groza (premiul I şi premiul special pentru interpretarea unei piese moderne), toţi din Focşani. Au lăsat o bună impresie şi participanţii din Brăila, Buzău şi Bârlad, respectiv Bordea Sofia, Simionescu Oana,  Stanciu Giulia, Toma Raluca, Zota Irina.

”În concurs s-au prezentat copii extrem de talentaţi şi care studiază multe ore pe zi. Cred că cel puţin 4-5 ore pe zi şi asta se cunoaşte", a declarat Ecaterina Turcu, membru al juriului.

O prestaţie de excepţie a fost a fraţilor Liu Jin – Shuo Andrei şi Liu Jin-Xi Ana Maria, din Bîrlad, cea din urmă fiind la a doua prezenţă la Focşani, anul acesta fiind premiată cu locul I  la categoria clasa a V-a. 


 

”Rezultatele au fost foarte bune, îi felicit din inimă pe toţi participanţii şi le doresc să se bucure de prezent, dar să aibă mare grijă la viitor” a concluzionat preşedintele de onoare al juriului, conf. univ. dr. Grigore Cudalbu, la festivitatea de premiere.

Concursul  a fost organizat de Liceul de Artă „Gh.Tattarascu”, în parteneriat cu IŞJ Vrancea şi Ateneul Popular Mr.Gh.Pastia  din Focşani.

”Aş vrea să mulţumesc tuturor membrilor juriului pentru efortul pe care l-au făcut în aceste două zile foarte, foarte încărcate, şi aş mai vrea să mulţumesc în mod deosebit doamnei prof. Cristescu Viorica care a fost sufletul acestui concurs. De asemenea, felicit toţi concurenţii şi îi aşteptăm anul viitor din nou”, a spus la festivitatea de premiere prof. Doina Collavini, inspector de specialitate şi coordonator al proiectului.
 

citeste totul despre: