Unde va fi amenajat cel mai mare parc turistic cu tematică din România. Consilierul local care a avut iniţiativa

Unde va fi amenajat cel mai mare parc turistic cu tematică din România. Consilierul local care a avut iniţiativa

Cascada Putnei

Consilierul local USR de la Sectorul 3 Liviu Mălureanu, candidat al Alianţei USR PLUS la preşedinţia Consiliului Judeţean Vrancea, propune amenajarea celui mai mare parc tematic în aer liber din România în judeţul de unde este originar, Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mălureanu spune că, deşi judeţul dispune de zone cu peisaje naturale extraordinare, arii protejate şi rezervaţii unice precum Cascada Putnei, Căldările Zăbalei, Parcul Natural Putna, Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei, Focul Viu de la Andreiaşu de Jos, turismul în Vrancea este ca şi inexistent.

"Lipsa promovării unor forme de turism, accesibilitatea redusă, lipsa amenajărilor specifice sau inexistenţa bazelor de agrement pe lângă unităţile de cazare fac ca fluxurile turistice să fie foarte mici. Astfel, turiştii care se încumetă să aleagă Vrancea ca destinaţie turistică, în lipsa unor activităţi dinamice, nu au sejururi îndelungate, ci doar de weekend", spune Liviu Mălureanu (foto jos)

Potrivit acestuia, parcul pe care îl propune se va întinde, în principal, în zona montană şi deluroasă, diferitele facilităţi de divertisment urmând a fi instalate în mai toate satele.

Astfel, în viziunea consilierului, turiştii se pot da cu tiroliana la Răcoasa, vor putea face trasee printre copaci la Soveja, vor putea vizita ferma animalelor în Vizantea-Livezi, vor face rafting pe Putna, iar seara se pot relaxa cu un spectacol de muzică şi dansuri tradiţionale în Lepşa.

”Parcul va fi cel mai mare de acest gen din România şi unul dintre cele mai mari din Europa iar pentru a naviga între diferitele obiective, turiştii vor avea nevoie de o hartă. Trei dintre investiţii majore ale acestui parc tematic, pe care le vom propune, vor fi construirea unei telegondole, a unui parc acvatic cu piscine şi tobogane acoperite şi în aer liber, precum şi un Muzeu al Vrancei. Se vor crea peste 1.000 de locuri de muncă în zonă ca urmare a construirii şi funcţionării acestui parc. Afluxul de turişti va pune în valoare foarte mult şi economia locală. Localnicii îşi vor valorifica produsele direct către turişti la preţuri avantajoase. Poate cel mai mare beneficiu al amenajării acestui parc tematic va fi stimularea tinerilor plecaţi să se întoarcă înapoi acasă, în Vrancea”, a mai precizat Liviu Mălureanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: