Un student din Focşani şi alţi doi colegi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, premiaţi cu 50.000 de dolari de Microsoft pentru o invenţie genială

Un student din Focşani şi alţi doi colegi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, premiaţi cu 50.000 de dolari de Microsoft pentru o invenţie genială

Echipa ENTy, câştigătoare a premiului I  FOTO: Facebook Cristian Alexandrescu

Cei trei studenţi au dezvoltat un dispozitiv menit să revoluţioneze felul în care se face măsurarea şi diagnosticarea problemelor medicale de echilibru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studentul Cristian Alexandrescu, din Focşani, fost elev al Colegiului Al. I. Cuza, împreună cu colegii săi Flavia Oprea şi Iulian Mateşică, toţi trei studenţi ai Politehnicii din Bucureşti, au câştigat primul loc la finala mondială a Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation, concurs organizat în Statele Unite ale Americii, la Seatle.

Cei trei studenţi români au format echipa ENTy au încasat un premiu în valoare de 50.000 de dolari, invenţia lor fiind un dispozitiv  de mici dimensiuni ce urmăreşte echilibrul urechii interne şi verifică postura coloanei vertebrale în timp real.

“Dispozitivul – deja folosit de mai mulţi medici în cadrul unui program pilot – constă într-o serie de senzori aranjaţi pe două „bretele”, conectate la un „creier” ce măsoară, înregistrează şi interpretează datele şi se află într-o cutie de dimensiuni reduse. Tot dispozitivul este alimentat de baterii şi poate fi uşor purtat de pacient chiar şi pentru perioade îndelungate. Datele stocate astfel şi transmise în cloud pot fi accesate de către utilizator (medic sau pacient) prin intermediul unei interfeţe tip „dashboard” ce permite vizualizări şi interpretări ale informaţiei”, potrivit news.microsoft.com.

La finala concursului din Stetele Unite ale Americii au participat 35 de echipe de pe tot mapamondul, concursul fiind structurat pe trei secţiuni: Innovation, Games, World Citizenship.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările