O nouă decizie favorabilă fostului director al Ateneului Popular în disputa cu Primăria Focşani. Ce au decis magistraţii vrânceni

O nouă decizie favorabilă fostului director al Ateneului Popular în disputa cu Primăria Focşani. Ce au decis magistraţii vrânceni

Primarul Misăilă, învins din nou în instanţă de Valentin Gheorghiţă

Valentin Gheorghiţă a contestat în decizia Primăriei Focşani de a organiza un nou concurs pentru funcţia de director al Ateneului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valentin Gheorghiţă, fostul director al Ateneului Popular, a mai făcut un pas în demersul său de a-şi recâştiga funcţia de director al instituţiei culturale pe care a condus-o peste 25 de ani.

Judecătorii au decis astăzi că Primăria nu poate organiza un nou concurs pentru ocuparea funcţiei, demers pe care Gheorghiţă l-a contestat în instanţă.

„Respinge excepţiile privind lipsa calităţii procesuale active şi lipsa interesului reclamantului, ca neîntemeiate Admite cererea. Dispune suspendarea executării procedurii de reluare a concursului de proiecte de management pentru Ateneul Popular „Maior Gheorghe Pastia” Focşani, iniţiată prin anunţul publicat în data de 07.12.2018 şi a Dispoziţiei de primar nr 2.812/05.12.2018 până la pronunţarea instanţei de fond şi cu respectarea termenului de 60 de zile prevăzut de articolul 14 alineat1 din Legea 554/2004. Executorie”, se arată în decizia judecătorilor.

Acest lucru nu înseamnă că Valentin Gheorghiţă revine în funcţie, cel puţin deocamdată. Între timp, pe rolul instanţei de judecată se află un proces în care Valentin Gheorghiţă a contestat rezultatul concursului organizat în lunile octombrie şi noiembrie 2018 pentru funcţia de director al Ateneului Popular.

Între timp, primarul Cristi Misăilă a emis o decizie prin care funcţia de director să fie ocupată, interimar, de consiliera sa personală, Marlena Şerbănuţ, după ce pe data de 1 ianuarie 2019 a expirat mandatul lui Valentin Gheorghiţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările