Un nou pas pe Drumul Expres Focşani-Brăila. Certificatul de urbanism, semnat

Un nou pas pe Drumul Expres Focşani-Brăila. Certificatul de urbanism, semnat

Drumul expres Focşani-Brăila are 76 de km

Drumul, care este în lungime de 76 de kilometri, este finanţat din fonduri europene şi ar trebui finalizat în 24 de luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şefii Consiliului Judeţean Vrancea au semnat certificatul de urbanism în scopul elaborării studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuţie pentru obiectivul ”Drum expres Focşani – Brăila”, ca urmare a cererii adresate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Drumul este denumit generic ”Milcovia Expres” (DX6) şi va avea o lungime de 76 de kilometri.

Finanţarea contractului în valoare de 15 milioane de lei va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic de execuţie având un termen de realizare de maximum 24 de luni.

Potrivit informaţiilor din caietul de sarcini, profilul transversal al drumului va avea caracteristicile unui drum expres cu 2x2 benzi de circulaţie (3,5 m/bandă), zonă mediană de 3m şi acostamente de 2x2,25 m din care 0,75 m benzi de încadrare cu aceeaşi structură rutieră ca a benzilor de circulaţie şi 1,5 m acostament consolidat.

Vă mai recomandăm:

Asociaţia Pro Infrastructura: „Ritm excelent pe Drumul Expres Brăila-Galaţi. Lângă Dunăre pare că a venit primăvara“ VIDEO

Drumul expres Brăila-Galaţi devine realitate. Cine a câştigat contractul de 371 de milioane de lei
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările