Un nou centru de imunizare împotriva COVID-19, în Focşani, la Colegiul Naţional Pedagogic “Spiru Haret”

Un nou centru de imunizare împotriva COVID-19, în Focşani, la Colegiul Naţional Pedagogic “Spiru Haret”

Sala de sport de la Colegiul National Pedagogic

În zilele următoare vor fi stabilite aspectele organizatorice, astfel încât procesul de vaccinare să nu afecteze actul educaţional şi nici să nu pună în pericol sănătatea elevilor şi a cadrelor şcolare de la Colegiul Naţional Pedagogic “Spiru Haret”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri, 17 martie 2021, membrii Consiliului de Administraţie a Colegiului Naţional Pedagogic “Spiru Haret”, au aprobat infiinţarea unui nou centru de vaccinare în Focşani, în incinta sălii de sport a unităţii şcolare.

Solicitarea, venită din partea Primăriei Municipiului Focşani, prin Direcţia de Asistenţă Socială Focşani, a fost făcută în contextul în care zilele trecute Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a luat decizia de a muta centrul de vaccinare de la Casa Armatei Focşani tocmai la Sala de Sport a Şcolii din  comuna Suraia, localitate aflată la 18,8 km de oraş.

"Reamintim faptul că, încă de la începutul anului, Primarul Cristi Valentin Misăilă a propus DSP Vrancea mai multe variante - Centrul de Practică de la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu” Focşani sau celelalte săli de sport din oraş, în vederea organizării unor noi centre de vaccinare în Focşani. Din păcate, conducerea medicală a instituţiei a respins toate propunerile edilului, pe motiv că utilizarea anexelor şcolare pentru vaccinare este interzisă. Acest lucru însă nu a mai constituit un impediment în momentul în care DSP Vrancea a înfiinţat un astfel de centru tocmai în sala de sport din Suraia.
După autorizarea centrului de vaccinare de la Suraia, DSP Vrancea a reanalizat propunerile Primarului Misăilă, ajungând la concluzia că totuşi se poate face un centru de vaccinare şi într-o sală de sport din Focşani. În urma verificărilor efectuate în teren, s-a stabilit că cea mai bună variantă o reprezintă Sala de Sport a Colegiului Naţional Pedagogic “Spiru Haret”. În plus, amenajarea a încă unui centru de vaccinare în oraş va scuti pe mulţi dintre focşăneni de un drum de aproape 40 km", potrivit unui comunicat al Primăriei Focşani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările