Un militar a murit în poligonul de trageri de la Bogza. Cum s-a produs tragedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la ambulanţă nu au mai putut face nimic
Medicii de la ambulanţă nu au mai putut face nimic

Cumplita întâmplare a avut loc miercuri dimineaţă, în prezenţa colegilor militari care se aflau în poligon.  Militarul vrâncean avea 45 de ani şi doi copii.

Un caporal din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna» a murit miercuri, în timp ce se afla în poligonul de tragere de la Bogza.

El s-a electrocutat în timp ce lega mai multe cabluri de alimentare în sectorul de tragere  iar medicii de la ambulanţă ajunşi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru el.

Militarul avea 45 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.


"Caporalul cls. a III-a Gurbet Manole Costache, din cadrul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna», a fost electrocutat în poligonul de tragere Bogza, în timp ce efectua operaţiuni de izolare a unor cabluri de alimentare a instalaţiilor sectorului de tragere ale facilităţii. Un alt militar, care se afla în serviciu, l-a scos pe caporalul Gurbet de sub tensiune şi l-a evacuat într-o zonă de siguranţă, apoi a apelat serviciul de urgenţă 112 şi a raportat ierarhic despre producerea incidentului.La faţa locului au ajuns două echipaje de ambulanţă, dar, din păcate, cu toate eforturile de resuscitare, a fost constatat decesul militarului. Caporalul cls. a III-a GURBET Manole Costache avea 45 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. La nivelul unităţii a fost constituită o comisie de cercetare a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, fiind înştiinţat şi Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iaşi. Personalul Batalionului 469 Sprijin Logistic «Putna» îşi exprimă profundul regret pentru camaradul trecut la cele veşnice şi transmite familiei sincere condoleanţe, asigurând-o de sprijin necondiţionat şi întreaga compasiune!‟, potrivit lt.. col. Sorin Dumitrache, ofiţer de informare şi relaţii publice din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor‟, citat de Monitorul de Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite