Un medic şi trei angajaţi de la Protecţia Copilului, infectaţi cu COVID-19 după ce s-au vaccinat. Medicul este în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinul împotriva COVID-19 este eficient după rapel
Vaccinul împotriva COVID-19 este eficient după rapel

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea, persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19 vor putea face rapelul conform protocoalelor de vaccinare.

Un medic din Focşani se află internat în stare gravă la Terapie Intensivă, după ce s-a infectat cu COVID-19.

Medicul a fost printre primele cadre medicale care s-au vaccinat în Vrancea, dar s-a infectat înainte de rapel.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu trei angajaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.

"Patru persoane s-au infectat cu noul coronavirus după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, trei dintre acestea din cadrul DGASPC Vrancea şi un medic de la SJU Focşani. Cele trei persoane din cadrul DGASPC Vrancea nu au avut simptome, în timp ce medicul este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19 vor putea face rapelul conform protocoalelor de vaccinare.

"Conform recomandărilor producătorului vaccinului şi ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dacă o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze. Pentru situaţiile în care unei persoane i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile, iar în cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă", a precizat Silviu Stanciu pentru AGERPRES.

Vă mai recomandăm:

Bărbat prins răspândind în Focşani reviste cu informaţii false despre vaccinarea împotriva COVID-19

VIDEO A început campania de vaccinare anti-COVID 19 în Vrancea. Cine este prima persoană imunizată din judeţ
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite