Un medic cu afecţiuni grave a murit în agonie, acasă, infectat cu coronavirus. Familia acuză spitalul: „Nu a fost considerat o urgenţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dragos Stănescu avea 68 de ani şi a fost şeful Secţiei Chirurgie Plastică Sursa arhivă
Dragos Stănescu avea 68 de ani şi a fost şeful Secţiei Chirurgie Plastică Sursa arhivă

Doctorul Dragoş Stănescu a fost şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani. Chirurgul, care a avut şi funcţii de conducere în sistemul medical, avea 68 de ani şi a ieşit la pensie în anul 2018, din motive medicale.

Medicul plastician Dragoş Stănescu a murit vineri, 20 noiembrie, la Secţia ATI a Spitalului de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani. Dragoş Stănescu avea 68 de ani şi a fost şef la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului de Urgenţe din Focşani, dar în trecut a condus şi Direcţia de Sănătate Publică Vrancea.

Deşi la momentul dispariţiei medicului s-a vorbit despre faptul că acesta a murit de COVID 19, în cazul său lucrurile au fost mult mai complicate.

Nora medicului a povestit reporterilor de la Libertatea calvarul prin care a trecut socrul său, după ce acestuia i s-a refuzat internarea în spitalul unde a lucrat o viaţă, fiind redirecţionat spre Adjud, unde a refuzat să meargă.

Cu două săptămâni înainte de a muri medicul a suferit o fractură de şold şi a avut mai multe coaste rupte, după ce a căzut pe trepte la un control medical pe care l-a avut la spital. 

La testul COVID-19, Dragoş Stănescu a ieşit pozitiv. Colegii doctori i-au spus că nu-l pot opera, pentru că Spitalul din Focşani nu este unul de COVID-19, fiind direcţionat către Adjud.

„I s-a propus transferul la spitalul COVID-19 din Adjud. Dumnealui a refuzat şi a semnat la cererea sa refuzul tratamentului medical, cerând să fie lăsat la domiciliu”, a explicat pentru Libertatea directorul Spitalului, Codruţa Neagu.

Familia medicului crede că spitalul putea găsi o soluţie pentru fostul coleg.

"Mie mi-a spus că nu a fost considerat o urgenţă. Asta, deşi avea febră, tuşea şi în plus avea dureri groaznice de la căzătură. Adică la fiecare respiraţie suferea groaznic. Ca să nu mai menţionez că era un om cu diabet, Parkinson, nişte infarcturi la activ şi două stenturi. Dar tot nu era urgenţă", a declarat nora medicului.

Prin urmare, medicul a mers acasă şi a aşteptat să treacă cele două săptămâni pentru a se vindeca de COVID-19, astfel încât să se opereze ulterior. Acasă însă i-a fost tot mai rău, avea dureri imense de la fracturi, iar pe 16 noiembrie a fost dus din nou la spital. 

„A avut vreo două zile în care starea sa a oscilat, vorbesc de saturaţia de oxigen în sânge. Apoi l-au intubat şi a murit a doua zi la ATI. Nu era un moş de trimis la groapă”, a precizat nora lui Dragoş Stănescu, cu regretul că nu l-a dus la Bucureşti, unde ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire.

Potrivit jurnaliştilor de la Libertatea,  pe ultima radiografie făcută medicului în timpul celei de-a doua spitalizări apare fractura de col femural.

Vă mai recomandăm:

Medic cunoscut din Vrancea, răpus de noul coronavirus. A murit la spitalul unde a lucrat până la pensionare

Medic de familie găsit mort în cabinetul său. Analizele au arătat că era infectat cu SARS-CoV-2. DSP caută ultimele persoane cu care a intrat în contact
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite