Un drum judeţean puţin cunoscut, varianta pitorească la DN2L Lepşa-Soveja. Care este traseul care scurtează substanţial distanţele

Un drum judeţean puţin cunoscut, varianta pitorească la DN2L Lepşa-Soveja. Care este traseul care scurtează substanţial distanţele

Traseul DJ 205L

Drumul s-a aflat până anul trecut în lucrări de modernizare, după inundaţiile mari din anul 2005, care au făcut prăpăd în Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

În vreme ce politicienii se încaieră de mama focului şi îşi arată muşchii întrecându-se în promisiuni care mai de care mai fanteziste în legătură cu situaţia deplorabilă a drumului care face legătura între două zone de munte superbe, Soveja şi Lepşa, judeţul Vrancea are un drum judeţean care poate satisface, deocamdată, nevoia celor care aşteaptă de 30 de ani să se întâmple minunea cu artera amintită mai sus.

Este vorba despre drumul judeţean 205 L Grumaz-Vrâncioaia-Păuleşti-Tulnici-Negrileşti-Soveja, care poate fi străbătut fără mari probleme, într-un timp scurt, chiar dacă acesta este doar balastat.

Cel puţin pentru turiştii care vor să străbată repede cele două localităţi de munte, Lepşa şi Soveja, drumul reprezintă la momentul actual varianta pitorească la DN2L, întrucât, ne spune un focşănean care a parcurs recent traseul, peisajele sunt superbe.

“De la Negrileşti, sunt 14 kilometri până la Soveja, pe care i-am parcurs în mai puţin de 20 de minute. Ar mai fi nişte mici probleme de rezolvat la poduri, însă se circulă excelent, iar zona este pitorească", ne-a declarat focşăneanul.

Practic, dacă turiştii cazaţi la Lepşa vor să ajungă la Soveja, ei trebuie să coboare 17 km până la Negrileşti şi de acolo vor parcurge cei 14 kilometri până la Soveja. 

Drumul s-a aflat în reparaţii după anul 2005, când au fost inundaţii şi încă mai sunt lucrări de efectuat. Reparaţiile au fost efectuate de firma Cristilory Prod, administrată de Gheorghiţă Cristian, fratele geamăn al fostului şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Vrancea, comisarul şef Virgil Cristian (pensionar în prezent), care a primit prin încredinţare directă de la Consiliul Judeţean Vrancea contractul de reparaţii.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările