Deţinutul care a evadat de la Penitenciarul Focşani, prins de un poliţist aflat în timpul liber. Cum a fost posibilă fuga sa

Deţinutul care a evadat de la Penitenciarul Focşani, prins de un poliţist aflat în timpul liber. Cum a fost posibilă fuga sa

Deţinutul a fost dat în urmărire

Deţinutul, în vârstă de 25 de ani, era clasificat în regim semideschis. El era condamnat la 5 ani de puşcărie, pentru tâlhărie califiată.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 19.50 Deţinutul de la Penitenciarul Focşani care a evadat, joi, în timp ce se afla la un punct de lucru din localitatea Dumbrăviţa, a fost prins de un poliţist aflat în timpul liber. El a fost dus la Poliţie pentru audieri.

Agentul şi-a chemat imediat în ajutor colegii, iar un echipaj a ajuns şi l-a transportat pe bărbat la sediul Poliţiei unde va fi audiat. 


Joi, 25 aprilie 2019, în jurul orei 13,15, s-a constat că deţinutul Constantin Ionuţ Răzvan, în vârstă de 25 ani, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, fără antecedente penale, a părăsit punctul de lucru exterior de pe raza localităţii Dumbrăviţa.

Acesta era clasificat în regim semideschis şi desfăşura activităţi lucrative la Pepiniera Ocolului Silvic  Focşani.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces – posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea.

"Menţionăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deţinere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112.  De asemenea puteţi contacta Penitenciarul Focşani la numerele de telefon 0237/258707 sau  0749097361 – cms. şef Gură Georgeta purtătorul de cuvânt al unităţii, e-mail: pfocsani@anp.gov.ro", se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Focşani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: