Un candidat la o primărie din Vrancea s-a apucat „să bage apă“ într-un cătun, pe banii lui, fără autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Păucă (cămaşă albă) a adus un camion plin cu materiale FOTO: Facebook Ion Păucă
Ion Păucă (cămaşă albă) a adus un camion plin cu materiale FOTO: Facebook Ion Păucă

Nici măcar dosarul penal cu care s-a ales din partea poliţiei nu l-a speriat pe bogatul candidat social democrat, care a racordat prima gospodărie la apă.

Un scenariu demn de filmele lui Kusturica se întâmplă într-o comună din zona de munte a Vrancei, acum, în buza alegerilor locale care vor avea loc peste mai puţin de o lună.

Cuprins de ”vraja” electorală, de care îi era dor după o întrerupere de mai mulţi ani (în 2014 a renunţat neaşteptat la mandat, cu doi ani înainte de expirare), Ion Păucă, candidatul PSD la Primăria comunei Nereju, a decis că înainte de a face promisiuni în legătură cu proiectele sale ar fi mai bine să le implementeze înainte de alegeri, conform principiului „fapte, nu vorbe”, aşa cum sună şi sloganul partidului din care face parte.

Doar că toate acestea se întâmplă pe lângă lege. Mai exact, Ion Păucă, om cu afaceri grele în domeniul lemnului, a apelat la prietenul său, şef mare la Obştea din Nereju, pentru a contribui financiar la proiectul său de a face lucrări de alimentare cu apă într-un cătun din comună, cu zeci de familii, fără autorizaţie şi fără proiect avizat. Zis şi făcut, astfel că zilele trecute în zonă a ajuns un camion mare cu ţeavă şi alte materiale necesare introducerii apei în cătun.

Asta se întâmplă în timp ce administraţia locală derulează lucrări în cadrul unui proiect de alimentare cu apă, finanţat prin PNDL. Fostul edil le-a spus oamenilor că dacă autorităţile nu sunt în stare, le va asigura el acest confort, apucându-se de treabă cu echipă de muncitori, plătită tot de el.

nereju apa

”Dacă lucrurile vor decurge conform planului de lucru şi nu vom avea impedimente din partea cetăţenilor, echipa noastră garantează că, pe data de 25 septembrie 2020, cu două zile înainte de alegeri, apa o să curgă pe conducte în curtea fiecărui cetăţean din satul Glăvăneşti.”, a scris Ion Păucă (foto) pe Facebook.

nereju apa

Primarul în funcţie, care candidează pentru un nou mandat din partea Partidului Naţional Liberal, a chemat poliţia, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pentru ”executare de lucrări fără autorizaţie de construire sau de desfiinţare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia”.

Mai mult decât atât, poliţiştii le-au cerut celor vizaţi de acest dosar să înceteze lucrările pe domeniul public, lucru care nu s-a întâmplat, iar în cursul zilei de luni, 31 august, fostul primar Păucă anunţa triumfător că a reuşit să racordeze la apă prima gospodărie din cătun.

Toader Gemănaş, primarul actual al comunei Nereju, susţine că cel căruia i-a precedat în funcţie este disperat, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce are în derulare un proiect de alimentare cu apă în zonă, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Programul are o valoare de peste şapte milioane de lei, iar stadiul lucrărilor este undeva pe la 25%.

"Disperarea domnului Păucă Ion de a reveni la putere pune în dificultate bugetul Obştii Nereju, făcând cheltuieli fără aprobarea Adunării Generale şi fără sustenabilitate, cât şi liniştea cetăţenilor din localitate. Acest proiect cu o lungime totală de 43 km, care acoperă şi deserveşte de asemenea şi cătunul Glăvăneşti din satul Chiricari, se va derula în continuare şi va fi finalizat în totalitate până cel târziu la finalul anului 2021. Până atunci, parţial, în funcţie de lucrările încheiate, se va da în folosinţă pe sate, către locuitorii comunei”, a ţinut să precizeze primarul comunei Nereju, Toader Gemănaş (foto)

nereju apa

În cursul zilei de marţi, poliţiştii de la Secţia de Poliţie Vidra au revenit în zonă şi urmează să stabilească şi alte măsuri împotriva celor care au sfidat dispoziţiile anterioare. "Echipa noastră este încă la faţa locului, pentru cercetări legate de infracţiunea deja stabilită", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Cel mai vechi primar PSD din România, lăsat cu ochii în soare. Ce partid a ales pentru obţinerea unui nou mandat

VIDEO Trânte între un liberal şi un pesedist în sediul Biroului Electoral Focşani. „M-a pus la pământ cu o schemă de judo“

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite