Un agent aflat în timpul liber, care a prins trei infractori, declarat „Poliţistul Zilei“. Cum le-a venit de hac unor indivizi care i-au furat banii unei pensionare

Un agent aflat în timpul liber, care a prins trei infractori, declarat „Poliţistul Zilei“. Cum le-a venit de hac unor indivizi care i-au furat banii unei pensionare

Victor Adrian a reuşit să prindă cei trei infractori

Faţă de cele trei persoane din judetul Constanţa, reţinute ieri, Judecătoria Focşani a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Victor-Adrian, poliţist la Postul de Poliţie Băleşti, judeţul Vrancea, a prins trei persoane care au păcălit şi au furat bani, ieri, de la o bătrânică, deşi se afla în timpul său liber.

El a fost declarat "Poliţistul zilei" şi poza i-a apărut pe pagina de Facebook a Poliţiei Române.

Joi, poliţia a anunţat că faţă de cele trei persoane din judetul Constanţa, reţinute ieri, Judecătoria Focşani a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

"Colegul nostru era în timpul liber prin Focşani şi, cunoscând elementele de identificare ale maşinii, a pornit în urmărirea lor".

Într-un comunicat de presă, IPJ povesteşte cum s-a derulat evenimentul.

"În fapt, la data de 28 octombrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie de 62 de ani, din localitatea Tătăranu, cu privire la faptul că trei persoane, dintre care două femei şi un bărbat, au venit la locuinţa sa cu scopul de a cumpăra ţuică. Cu acordul proprietarei, cele două femei au intrat în curtea imobilului şi, după ce le-a fost adus un recipient cu ţuică, au solicitat să le fie schimbată o sumă de bani, iar ulterior au mai solicitat încă o cantitate de ţuică. Astfel, profitând de neatenţia victimei, au intrat în locuinţă de unde au sustras sumele de 10.000 lei şi 100 de euro. În urma activităţilor specifice desfăşurate cu operativitate de poliţişti, au fost stabilite elementele de identificare ale autoturismului cu care se deplasau cei trei şi, în scurt timp, un poliţist din cadrul Postului de Poliţie Băleşti, aflat în timpul liber pe raza municipiului Focşani, a depistat şi a urmărit autoturismul în cauză, până la sosirea colegilor din cadrul Biroului Rutier Focşani. Ulterior, faţă de cei trei a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zile de astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei", potrivit IPJ Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările