Trenul regal ajunge la Focşani de Ziua Naţională a României. În vagoane se vor afla principesa Margareta, principele Radu şi alţi invitaţi de viţă nobilă

Trenul regal ajunge la Focşani de Ziua Naţională a României. În vagoane se vor afla principesa Margareta, principele Radu şi alţi invitaţi de viţă nobilă

Trenul regal

Trenul va sosi în Gară Focşani la ora 13.45 şi va sta doar jumătate de oră în oraşul Unirii. Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928.

Ştiri pe aceeaşi temă

Principesa Margareta şi principele Radu vor efectua, de Ziua Naţională a României, un drum simbolic de la Sinaia la Bucureşti, o călătorie care aduce un omagiu regelui Ferdinand si reginei Maria, cuplul princiar avându-i ca invitaţi pe arhiducesa Maria Magdalena a Austriei si pe soţul acesteia, potrivit Mediafax.

La călătoria cu trenul regal, programată pentru 1 decembrie, vor mai participa principesa Maria şi principele Nicolae.

Anul acesta, familia regală a ales să se oprească în municipiile Ploieşti, Focşani, Râmnicu-Sărat şi Buzău, într-o călătorie simbolică de la Sinaia la Bucureşti.

Familia regală invită locuitorii acestor oraşe să vină la gară, pentru a aduce împreună un omagiu întemeietorilor României Mari. Acesta este sensul Zilei de 1 Decembrie.

Astfel, la gara Sinaia, familia regală va sosi de la Castelul Peleş, la ora 9.00, plecarea trenului fiind programată pentru ora 9.08, urmând ca trenul regal să ajungă la Ploieşti Sud la ora 10.19 şi va pleca la ora 10.38.Următoarea oprire va fi în Buzău, la 11.55, şi îşi va continua călătoria la 12.10, plecând spre Râmnicu-Sărat, unde va ajunge la ora 12.47.

Apoi, va pleca la ora 13.02 spre Focşani, unde va sosi la ora 13.45, plecând spre Bucureşti la ora 14.15. Trenul Regal va aduce familia regală la Bucureşti, seara, la gara Băneasa.

Trenul Regal a fost comandat de Regele Ferdinand I în anul 1926, în Italia. Trenul a fost livrat României după moartea lui Ferdinand, în anul 1928.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările