Trei pompieri, salvatorii unui tânăr care a ajuns cu maşina în decor. Ei tocmai îşi încheiase tura de serviciu

Trei pompieri, salvatorii unui tânăr care a ajuns cu maşina în decor. Ei tocmai îşi încheiase tura de serviciu

Şoferul a fost salvat de pompieri

Evenimentul a avut loc marţi dimineaţă, pe E85, pe raza loculităţii vrâncene Haret. Fiecare dintre cei trei pompieri au avut un rol în salvarea şoferului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marţi dimineaţă, în jurul orei 08:30, plutonierul adjutant Paiscar Florin, plutonierul major Săndulache Marius şi plutonierul major Corneliu Ionuţ din cadrul Secţiei de Pompieri Adjud au acordat primul ajutor calificat unui adolescent, victimă a unui accident rutier produs pe DN2, pe raza localităţii Haret.

La ieşirea din tura de serviciu, în timp ce se îndreptau spre Focşani, aceştia au observat un autoturism ieşit în afara părţii carosabile. Au intuit că ceva nu este în regulă, aşa că au oprit să verifice ce se întâmplă. Când au coborât din autoturismele cu care se deplasau, au văzut la circa 20 m de autoturismul căzut în şanţ, un adolescent întins la marginea drumului, care prezenta multiple contuzii la nivelul membrelor şi un traumatism cranio-cerebral.

Din fericire, adolescentul era conştient. Cei trei pompieri au trecut imediat la acordarea primului ajutor.

"Plutonierul adjutant Paiscar Florin, care este şi comandant de echipaj pe ambulanţa SMURD, a verificat funcţiile vitale. Folosindu-se de trusele medicale aflate la îndemână, acesta i-a pansat rana de la cap, în timp ce plutonierul major Săndulache Marius şi plutonierul major Corneliu Ionuţ i-au dezinfectat rănile de la picioare şi mâini. Între timp la locul intervenţiei au mai oprit alţi trei colegi, printre care şi plutonierul major Butuc Cristi, care a deconectat bornele autoturismului pentru a evita apariţia altor pericole în eventualitatea în care existau scurgeri de combustibil. Ulterior, adolescentul a fost preluat şi transportat la spital de un echipaj SAJ.
Felicitări colegilor pentru promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă! Am demonstrat şi de această dată că, indiferent de împrejurările în care ne aflăm, rămânem o echipă şi acţionăm ca atare, realizând lucruri extraordinare", potrivit ISU Vrancea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările