Trei milioane de lei de la buget pentru Catedrala Ortodoxă. Consilier local: "Un ajutor înseamnă o sumă, nu toţi banii"

Trei milioane de lei de la buget pentru Catedrala Ortodoxă. Consilier local:

Catedrala din Foc;ani

Preotul paroh al viitoarei Catedrale Sf. Cuvioasa Parascheva a cerut 3,2 milioane de lei milioane de lei pentru continuarea lucrărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Consiliul Local Focşani a alocat la ultima sa şedinţă două milioane de lei pentru lucrările la Catedrala Ortodoxă Sf. Cuviosa Parascheva, din Focşani iar Consiliul Judeţean Vrancea încă un milion de lei.

Cu această nouă alocare, lucrările se s-ar putea apropia de final, în condiţiile în care în solicitarea făcută de parohie se susţine că ar mai fi nevoie de 3,2 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor.

Până acum, municipalitatea a contribuit cu peste opt milioane de lei la construcţia care ar trebui să fie finalizată anul acesta, iar unii dintre aleşii locali au contestat modul cum sunt daţi aceşti bani, mai ales că anul trecut s-a vorbit să nu se mai contribuie cu bani de la buget. 

„Legat de acest proiect, domnul primar a spus parcă anul trecut, în şedinţă, că, dacă noi vom aproba acest ajutor financiar, nu va mai cere altul. Şi văd că a revenit. Un ajutor financiar se presupune a fi când ajuţi pe cineva cu o anumită sumă de bani, nu că dai toţi banii aproape. Deci această catedrală este finanţată integral de Consiliul Judeţean şi de Primăria Focşani”, a spus alesul Costel Bîrsan.

Proiectul a fost aprobat doar cu voturile majorităţii, astfel că investiţia poate continua mai ales că se doreşte ca pe 14 octombrie 2019, de Hramul Cuvioasei Parascheva, Catedrala să fie sfinţită.

Piatra de temelie s-a pus în urmă cu 18 ani, iar visul realizării acestei construcţii s-ar putea transforma în realitate la toamnă. Până acum, trei firme au lucrat la construcţia care a costat peste 150 de milioane de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: