Teren de sport de 10.000 de euro câştigat de Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” din Focşani cu like-uri pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suprafaţa sportivă din incinta liceului va fi inaugurată pe 27 aprilie, în prezenţa reprezentanţilor sponsorului „Holcim”.

În toamna anului trecut, compania „Holcim” a organizatconcursul „Holcim îţi premiază şcoala cu un teren de nota 10!”, prin care unităţile şcolare din toată ţara erau invitate să publice pe pagina de Facebook, creată pentru eveniment,   un text în care sa specifice într-un mod cât mai convingător motivul pentru care instituţia de învăţământ are nevoie de reabilitarea unui teren de sport.

Concursul a constat în strângerea cât mai multor like-uri pe pagina de Facebook, colegiul focşănean „Al. I. Cuza”  fiind declarat câştigător, dintre cinci şcoli finaliste, cu 7.460 de voturi.

De menţionat că în competiţie s-au înscris 90 de şcoli din ţară. Terenul de sport din curtea Colegiului Naţional „Unirea” va fi inaugurat pe 27 aprilie.

Povestea terenului de sport a Colegiului Naţional „Unirea” se pare că a fost extrem de convingătoare pentru juriu în alegerea făcută.

„Colegiul Naţional Alexandru I. Cuza din Focşani este o instituţie de învăţământ cu tradiţie, înfiinţată în 1889. În anul şcolar 2014- 2015, colegiul nostru va sărbători 125 de ani de educaţie sub semnul performanţei. El numără acum 1092 de elevi şi un corp profesoral de elită, cu o valoare atestată prin grade didactice, masterate, doctorate.

image

De-a lungul timpului, acest liceu a reprezentat pentru Vrancea o emblemă a calităţii în educaţie, dovadă, în acest sens, fiind elevii performanţi, care au ajuns să reprezinte România, la cele mai înalte niveluri. Aşa se explică deciziile Ministerului Educaţiei Naţionale de a organiza la Focşani, la Colegiul Naţional Al I Cuza, faza naţională a Olimpiadei de Informatică (2003), a Olimpiadei de Geografie (2004), a Concursului Naţional +/- Poezie (2012, 2013). Şi în primavara a acestui an, Colegiul Naţional Al I Cuza a fost gazda Olimpiadei Naţionale de Lingvistică. Mai mult decât atât, aceasta instituţie a fost permanent onorată cu prezenţa unor invitaţi, personalităţi reprezentative pentru domeniul educaţiei, sportului şi culturii.

Terenul de sport a fost deteriorat în urma extinderii liceului printr-un corp cu 6 clase (2003). La momentul respectiv, elevii nu au mai regăsit cele 2 terenuri de baschet, un teren de handbal, un teren de volei şi gradenele, atât de importante pentru cei care iubeau sportul. Acest spaţiu era căutat, chiar preferat, şi de către elevii altor licee din Focşani. Aici se organizau Competiţii naţionale, zonale şi judeţene de baschet, handbal, volei. Elevii Colegiului Cuza aveau rezultate excepţionale la educaţie fizică şi sport, rezultate pe care încearcă să le menţină chiar şi în aceste condiţii nefavorabile (o sigura sală de sport pentru atâţia elevi): locul I la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (1998), locul II la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (1999), locul III la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (2000).

image

Din 2003, echipele şcolii nu au mai reuşit calificări la fazele naţionale ale concursurilor, ci doar rezultate bune la fazele zonale: locul II la baschet, volei şi fotbal. Profesorii de sport se străduiesc să menţină viu spiritul competitiv, dar, mai ales, plăcerea elevilor de a veni pe teren, de a dedica timpul liber sportului şi a alege sănătatea în locul viciilor, care se găsesc pretutindeni în spaţiul din afara şcolii.

Noi credem că adolescenţii de astăzi au nevoie să se întâlnească, să lege prietenii, socializând, regăsindu-se ca personalitate prin raportare la ceilalţi şi învăţând să lucreze în echipă. Acestea sunt valori ale unui învăţământ de calitate atât în Occident, cât şi în România, iar demersul nostru nu este altceva decât cererea onestă de a fi sprijiniţi, în acest sens”, este povestea echipei câştigătoare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite