Temutul interlop Costică Argint cere întreruperea executării pedepsei cu închisoarea pentru a pleca la un proces în Italia

Temutul interlop Costică Argint cere întreruperea executării pedepsei cu închisoarea pentru a pleca la un proces în Italia

Costică Argint pe vremea când se afla la Roma, Italia.

Argint a cerut ieri magistraţilor Tribunalului Vrancea întreruperea executării pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare pe care a primit-o în urma scandalului din barul din Găgeşti din 2002 pentru a merge la un process în Italia la care are termen pe 15 decembrie. Fostul lider al Asociaţiei Romilor a cerut de asemenea echivalarea perioadei de doi ani în care a fost arestat în Italia până când a fost extrădat în România c

Ştiri pe aceeaşi temă

Temutul interlop Costică Argint a cerut ieri magistraţilor Tribunalului Vrancea întreruperea executării pedepsei de trei ani şi şase luni de închisoare pe care a primit-o în urma scandalului din barul din Găgeşti din 2002 pentru a merge la un proces în Italia la care are termen pe 15 decembrie.

Fostul lider al Asociaţiei Romilor a cerut de asemenea echivalarea perioadei de doi ani în care a fost arestat în Italia până când a fost extrădat în România cu pedeapsa pe care o are de executat în ţară.

Magistraţii vrânceni nu s-au lăsat "impresionaţi" de solicitarea lui Argint şi au stabilit termen pentru soluţionare a cererii sale pentru 26 ianuarie.

Dacă judecătorii aprobă echivalarea perioadei de detenţie din Italia a lui Argint cu pedeapsa pe care o are de executat în ţară, acesta ar mai avea de executat doar un an de închisoare.

Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare de Tribunalul Vrancea în 2002 după ce a devastat un bar din Găgeşti, comuna Boloteşti în 1997 şi l-a bătut pe unul dintre clienţii din bar. În timpul procesului cunoscutul interlop a fugit în Italia unde a obţinut chiar statut de refugiat politic în 2006. În 2008 a fost însă arestat de autorităţile italiene la cererea magistraţilor din România care îl condamnase cu pedeapsa cu închisoarea, cu executare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările