22 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Focşani, confirmate cu COVID-19. Unitatea sanitară este închisă de miercuri

22 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Focşani, confirmate cu COVID-19. Unitatea sanitară este închisă de miercuri

Spitalul Militar din Focşani

Numărul persoanelor care au fost testate este însă mult mai mare. Până miercuri se ştia că două cadre medicale au contactat noul virus.

Ştiri pe aceeaşi temă

ULTIMA ORĂ: În urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost confirmaţi, de asemenea, pozitiv.

Direcţia medicală a MApN a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în această situaţie. Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă şi la contacţii personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecţia de grad foarte înalt în toate spaţiile spitalului.

La acest moment spitalul rămâne închis şi se caută soluţii ca, după finalizarea anchetei epidemiologice şi luarea măsurilor prevăzute de protocolul naţional pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenţei medicale în spaţiile şi secţiile unde acest lucru va fi posibil.


Surse militare au precizat joi dimineaţă că 22 de cadre medicale de la Spitalul Militar din Focşani au fost testate şi depistate pozitiv cu nou virus, care face ravagii în utlima perioadă. 

Testele au fost făcute în urmă cu două zile şi rezultatele au parvenit joi, după ce miercuri s-au confirmat cazurile a două persoane, un medic şi un infirmier, situaţie care a dus la închiderea Spitalului Militar pentru 48 de ore. 

Numărul persoanelor care vor fi testate este mult mai mare, peste 60 şi se aşteaptă alte rezultate cât de curând. Vom reveni!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: