Suma uriaşă pe care Primăria Focşani este obligată să o recupereze de la datornici. Ce s-ar putea face cu banii

Suma uriaşă pe care Primăria Focşani este obligată să o recupereze de la datornici. Ce s-ar putea face cu banii

Primăria Focşani

Camera de Conturi spune că municipalitatea nu a luat toate măsurile legale pentru recuperarea banilor, adică sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile, dar şi valorificarea bunurilor sechestrate.

Ştiri pe aceeaşi temă


Primăria Focşani se plânge că bugetul pe anul acesta este neîndestulător, asta şi după ce municipalitatea a pierdut sume importante de bani, prin decizii ale Guvernului impuse prin Codul Fiscal.

Poate şi din această cauză, veniturile estimate a fi realizate  în anul 2018 nu sunt suficiente pentru acoperirea în integralitate cheltuielile cu salariile, acestea fiind bugetate într-un procent de 65% faţă de necesar. Pentru acoperirea diferenţei, ar mai fi necesare circa 15,7 milioane de lei.

Primăria Focşani nu a luat în calcul însă şi sumele pe care le are de recuperat de la datornici, atât persoane fizice, cât mai ales juridice, în sumă de 83.240.942 de lei la finalul anului 2017. Practic, dacă aceşti bani, aproximativ 18 milioane de euro,  ar exista în bugetul municipalităţii, s-ar putea face foarte multe lucruri în Focşani, cum ar fi printre alte modernizarea tuturor străzilor.

Camera de Conturi spune că municipalitatea nu a luat toate măsurile legale pentru recuperarea banilor, adică sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile, dar şi valorificarea bunurilor sechestrate.  Astfel, în cursul anului 2016 Primăria Focşani  a aplicat doar cinci sechestre pentru impozite şi taxe datorate bugetului local în valoare de 10.579 de lei şi 13 sechestre pe mijloace de transport, pentru datorii de 119.419 lei.

Chiar şi aşa, nu s-au recuperat sumele menţionate, măsurile dovedindu-se nu doar insuficiente, ci total ineficiente.

 

citeste totul despre: