Succes european obţinut de tânărul român care a creat portalul de evaluare a instituţiilor publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Botan  FOTO: Facebook
Cristian Botan  FOTO: Facebook

Premiul III obţinut de focşănean i-a adus calificarea în cadrul finalei globale a Creative Business Cup, ce va avea loc luna viitoare în Copenhaga.

Tânărul focşănean Cristian Botan, fost consilier guvernamental în guvernele Ponta, Cioloş şi Tudose, a fost selectat în finala competiţiei de soluţii inovatoare de eGuvernare, organizată acum două zile de Guvernul Estoniei şi Consiliul Miniştrilor Statelor Nordice, la Tallinn, în preajma Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Proiectul lui Cristian Botan selectat în concurs a fost Portalul de evaluare a instituţiilor publice, practic cea mai amplă bază de date despre administraţie publicată vreodată pe Internet în România.

"În finala competiţiei ideilor inovatoare de e-guvernare de la Tallinn s-au calificat patru proiecte din Estonia şi unul din România. În ciuda aşteptărilor, am fost încântat să obţin poziţia a III-a în clasament, primind şi invitaţia de a prezenta portalul instituţiilor publice în cadrul finalei globale a Creative Business Cup, ce va avea loc luna viitoare în Copenhaga", a spus Cristian Botan, care nu se aştepta la un astfel de succes pentru România.

botan

Platforma instituţiilor publice poate fi accesată de către fiecare cetăţean, care poate raporta online inclusiv dacă a participat la un concurs într-o instituţie publică şi a avut suspiciuni că anumite lucruru sunt necurate.

Este prima platformă din România care geolocalizează peste 14.000 de instituţii publice.

"Dincolo de ministere, consilii judeţene şi primării, spitale, inspectorate de poliţie, institute de cercetare etc., platforma include şi 346 misiuni diplomatice ale României răspândite pe întreg globul, respectiv ambasade, consulate, delegaţii, misiuni, reprezentanţe, oferind astfel cea mai reală imagine asupra administraţiei noastre", potrivit lui Cristian Botan.

Tânărul este din Focşani şi a absolvit în urmă cu zece ani Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau".


Cristi Botan, omul adus de Victor Ponta în Guvern, este din Focşani


Cinci metode prin care se fraudează angajările în sistemul bugetar: mărturia tânărului dat afară de Guvernul Grindeanu

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite