Stână pe model elveţian, inaugurată în Munţii Vrancei, la Năruja

Stână pe model elveţian, inaugurată în Munţii Vrancei, la Năruja

Stâna din Munţii Vrancei

Evenimentul a avut loc în prezenţa ambasadorului Elveţiei la Bucureşti, investiţia fiind proprietate a Obştii Năruja.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul Elveţiei la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet, a inaugurat în munţii Vrancei o stână tradiţională, pe model elveţian.

Stâna se află pe Păşunea Lapoş şi este proprietatea Obştii Năruja, fiind realizată cu fonduri elveţiene şi din contribuţii ale obştii. Terenul are 140 de hectare şi se afla la o altitudine de 1300 de metri

"Proiectul a început în 2014, cu Asociaţia de Dezvoltare Rurală Vrâncioaia, dar care nu a avut suficientă păşune şi a fost redirecţionat de mine către Obştea Năruja. Suntem mândri de ce am realizat şi sperăm că ciobanul vrâncean, prin acest proiect, să dezvolte activitatea de oierit prin creşterea standardelor impuse de UE. În acest fel, consumatorii au garanţia unui produs tradiţional care respectă toate normele de igienă alimentară", a spus medicul veterinar Grigore Mihăeş, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Rurală Vrâncioaia.

La eveniment au mai luat parte secretarul de stat din Ministerul Agriculturii Vasile Carnariu, directorul Direcţiei Agricole Vrancea, reprezentanţi DSVSA,reprezentanţi ai obştilor şi obşteni ai comunei Năruja.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: