Societatea de termificare ENET Focşani trimite 50 de oameni în şomaj

Societatea de termificare ENET Focşani trimite 50 de oameni în şomaj

Zeci de salariaţi vor rămâne fără locuri de muncă

Măsura vine în urma retehnologizării centralei termice a oraşului. În momentul de faţă, ENET are 237 de salariaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea ENET se va despărţi în perioada următoare de 15% din personalul propriu. Aproximativ 50 de angajaţi vor pleca acasă în şomaj, în urma lucrărilor de modernizare a noii centrale termice a oraşului şi a reabilitării instalaţiilor.

Practic, potrivit conducerii instituţiei, nu va mai fi nevoie de atâţia oameni pentru lucrările de întreţinere. Concedierile vor începe cel mai probabil începând cu 1 septembrie, până atunci lucrându-se la lista persoanelor care vor fi disponibilizate. În prezent, în societate lucrează 347 de angajaţi iar zilele viitoare ENET va trece prin transformări şi la nivel de manageriat, societatea urmând să aibă un nou consiliu de administraţie.

Până pe data de 31 mai au loc înscrierile pentru persoanele care vor face parte din consiliul de administraţie al ENET, iar în urma dosarelor depuse vor fi aleşi cinci membri.

Consiliul de administraţie va desemna viitorul director al ENET, iar surse din mediul politic indică faptul că noul manager al ENET va fi fostul subprefect, liberalul Manole Merchea. Deputatul liberal Nini Săpunaru nu a negat această posibilitate. „Este posibil să ne asumăm conducerea ENET. Există soluţii pentru redresarea managementului”, a spus ieri în cadrul unei conferinţe de presă deputatul liberal.

Mai puteţi citi:

Focşaniul va avea cea mai performantă centrală termică din ţară, care riscă din când în când să rămână fără gaze

În loc să facă investiţii în oraş, Primăria Focşani "pompează" încă două milioane de lei în ENET pentru plata gazelor

 


 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările